oaednews

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Οι άνεργοι διαδηλώνουν στις 20 Δεκέμβρη

Σε μια διαδήλωση ανέργων την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη στις 18:00 στα Προπύλαια καλεί το ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων(ΣΩ.Β.Α.). Διαβάστε το κάλεσμα.

Συσσίτια στα θρανία

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο του υποσιτισμού σε σχολεία όλης της χώρας. Δεκάδες καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών κάνουν λόγο για λιποθυμίες παιδιών εξαιτίας της ασιτίας, ακόμη και περιστατικά όπου μαθητές κλέβουν από τους συμμαθητές τους το κολατσιό.

"Φέσι " 230 εκατομμύρια ευρω έβαλε το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ


«Φέσι» 230 εκατ. ευρώ έβαλε φέτος το ΙΚΑ στον ΟΑΕΔ

Με... δανεικά θα καταβάλλει, για πρώτη φορά φέτος, ο ΟΑΕΔ τα επιδόματα και τα δώρα στους άνεργους. Στη λύση του «εσωτερικού» δανεισμού (από τα... αποθεματικά του ειδικού λογαριασμού των 

Ζωή με λέξεις



Hμερολογια ανεργιας

Τρία χρόνια και τρία μνημόνια μετά το φανέρωμα της κρίσης, ένα ποτάμι αριθμών έχει ξεχυθεί να εξηγήσει και να ποσοστοποιήσει τα πάντα.

Η κυβέρνηση, τα ινστιτούτα, τα μέσα ενημέρωσης κάθε μέρα μετρούν τα κουκιά, λες και όλα είναι κουκιά μετρημένα. Τόση η ανεργία, τόση η απασχόληση. Τόσα χρωστάμε, τόσα θα λάβουμε. Τρία παιδιά, τρία τεκμήρια διαβίωσης. "Τόσα δίνω, πόσα θες;".

Αντ. Σαμαράς: Η ανεργία προκαλεί φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού


Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους ευρωπαίους ηγέτες μετά την τελετή απονομής, παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και με αφορμή τη βράβευση της ΕΕ έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική συνοχή. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.