oaednews

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΙΕΚ

Ξεκίνησε χθες 31/08/2020, ώρα 10:00 και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 04/09/2020, ώρα 23:59, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, έτους κατάρτισης 2020 – 2021.

Εγωισμός στην εργασία: Οδηγεί σε προαγωγή;

Δύο νέες επιστημονικές έρευνες οι οποίες διήρκεσαν αρκετά χρόνια μέχρι τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, δημοσιεύθηκαν αναφορικά με το αν ο εγωισμός στην εργασία έχει σαν αποτέλεσμα και την αναρρίχηση κάποιου σε ανώτερες θέσεις ιεραρχίας.Οι έρευνες, οι οποίες έγιναν από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, κατέγραψαν την πορεία 450 εγωκεντρικών, ανταγωνιστικών και χειριστικών ανθρώπων από το πανεπιστήμιο έως την εξέλιξη της καριέρας τους, σε βάθος 14 ετών. Το ψυχολογικό «προφίλ» των συμμετεχόντων και το γεγονός πως ο εγωισμός αποτελούσε βασικό τπυς χαρακτηριστικό ήταν γνωστό από σχετική αξιολόγηση με τεστ προσωπικότητας όσο ακόμη ήσαν φοιτητές.
Στρο πλαίσιο των ερευνών, οι ίδιοι άνθρωποι μελετήθηκαν μετά από πολλά χρόνια, για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο εν γένει δυσάρεστος χαρακτήρας τους τούς έδωσε στην πορεία κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των συναδέλφων τους.

«Στον αέρα» παιδιά και εργαζόμενοι

2.400 άνθρωποι που είδαν τις συμβάσεις εργασίας τους στα ΚΔΑΠ να λήγουν και δεν έχουν ιδέα αν πρόκειται να ανανεωθούν, απεργούν σήμερα ζητώντας να σταματήσει ο εμπαιγμός. ● Μαζί τους αγωνιούν οι οικογένειες 66.000 παιδιών που βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι εκτός δομών.

Διοικητής ΟΑΕΔ: Η ανεργία θα αυξηθεί

Τη βεβαιότητα ότι η ανεργία θα αυξηθεί, λόγω και των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, εξέφρασε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, με δηλώσεις του στο MEGA, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του Οργανισμού για βελτίωση των προγραμμάτων απασχόλησης.