oaednews

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ

Συναδέλφισσες, οι

Μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες, καταφέραμε να περάσει νομοθετική ρύθμιση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, που αφορά στην παράταση της λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η επαναλειτουργία των  σχολών που καταργήθηκαν με τον νόμο 4186/2013, είναι μεγάλη επιτυχία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Παράλληλα θεσμοθετήθηκαν :

1.Η επιλογή Διευθυντικών στελεχών στις Μονάδες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, με αξιοκρατικό  σύστημα  Διευθυντών και Υποδιευθυντών, το οποίο είναι παράλληλο με το σύστημα ,που εφαρμόζεται στο Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Σχολών και του κλάδου μας, κάτι που ανέκαθεν το διεκδικούσαμε συνδικαλιστικά.

Τα άϋλα συμφέροντα του εργαζομένου

Ποια είναι τα άυλα συμφέροντα του εργαζομένου?

Τα άυλα συμφέροντα του εργαζομένου είναι κυρίως αυτά που εμπίπτουν στις υποχρεώσεις πρόνοιας του εργοδότη. Η υποχρέωση πρόνοιας αναλύεται στην υποχρέωση του εργοδότη να φροντίζει για να για την προστασία του μισθωτού και ειδικότερα να αποφεύγει κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα του τελευταίου. Υποχρεούται δε να παίρνει διάφορα μέτρα απαραίτητα για το σκοπό αυτό. 

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση-πρόσκληση για τα 4 χρόνια λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας ΠΕΥ ΟΑΕΔ













Αθήνα:9/5/2016

                                                                           Αρ. Πρωτ. : 7

                            Το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ
σας προσκαλεί
να γιορτάσουμε, όλοι μαζί,
τα τέσσερα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας
της Θεατρικής Ομάδας ΠΕΥ –ΟΑΕΔ

Με ένα ξέφρενο πάρτι «θα πέσουν οι μάσκες» της κατάθλιψης και της μιζέριας και θα ξεχάσουμε την καθημερινότητά μας. 
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00, στο Galla cafe-bar, στην Καισαριανή (Εθνικής Αντιστάσεως 23 & Φιλολάου). Τιμή εισόδου: 8 ευρώ (με ένα ποτό).

Γιάννενα: Κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στο Δήμο Κόνιτσας...Προτάσεις για νέα Προγράμματα



Στις 5/5/2016 την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε κλιμάκιο του ΟΑΕΔ στην Κόνιτσα με επικεφαλής την κα Λάζου Αθηνά, Δ/ντρια της Δ/νσης κατάρτισης του ΟΑΕΔ και πραγματοποίησε συνάντηση με τους φορείς 

του Δήμου μας, καθώς και με τους συμμετέχοντες στο τμήμα «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών».

Μετά τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, της κας Αθηνάς Λάζου και του κ. Κύρκου Αργύρη του ΚΕΚ – ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, έλαβε το λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Καλλιντέρης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο επιτελούμενο έργο του τμήματος αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών και στη σπουδαιότητα που έχει για την περιοχή μας η καλλιέργειά τους, στη συνέχεια παρέθεσε τις νέες προτάσεις του Δήμου για τη δημιουργία νέων τμημάτων.