oaednews

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ανεργία και σπουδαστές ΙΕΚ

Ήδη μέχρι σήμερα, σε σύνολο 120 συνολικά καταρτιζόμενων έχουμε δεχθεί περίπου 10 αιτήσεις για διαγραφή τους από την κατάρτιση!
Στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, που προσπαθεί να αναπτυχθεί και να "εδραιωθεί" στην τοπική κοινωνία, ήδη έχει δημιουργηθεί σημαντική αναστάτωση, μεταξύ των σπουδαστών, με μέσο όρο ηλικίας πάνω από 25 και στην πλειοψηφία τους άνεργοι.

ΟΑΕΔ: Εγκρίθηκε η ρύθμιση για 81175 δανειολήπτες πρώην ΟΕΚ

Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ του ΟΑΕΔ το σχέδιο αποπληρωμής με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που αφορά 81.715 δανειολήπτες και ρυθμίζει συνολικά χρέη 1,463 δισ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή", το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τη σχετική απόφαση υλοποίησης του σχεδίου που αποτελεί ανακούφιση για δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ και ιδιαίτερα για τους πλέον ευάλωτους που έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΛ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΛ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΗΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΗ              



O OAEΔ , μέσω της Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Α2, κατάφερε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Μαθητεία, με στόχο την προβολή του έργου των σχολών Μαθητείας.
Γι αυτό τον λόγο, υπέβαλε υποψηφιότητα για τα βραβεία που απονέμει η Ευρωπαϊκή Συμμαχία στα μέλη της.
Στο πλαίσιο της 2ης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δεξιοτήτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση που διοργανώνεται στις Βρυξέλλες από 20-24 Νοεμβρίου2017, πρόκειται να βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη Μαθητεία  ( European Alliance for Apprenticeship) στην κατηγορία βραβείου –Καθηγητές , η Αγγελική Φιλιππίδου, Διευθύντρια της 2ης  ΕΠΑ.Σ Θεσσαλονίκης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του μέλους του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ Μάριου Κρητικού, προς τον Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας


 Η διαφθορά κάθε κυβέρνησης αρχίζει σχεδόν
   πάντα με την διαφθορά των αρχών της       
                                      ( MONTESQUE : το πνεύμα των νόμων
                                                                    
Λίγο απέχω από το να χρωστάω ευγνωμοσύνη στον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας που με τα λόγια και τις πράξεις του, έγινε η αιτία να συνταχθεί αυτή η επιστολή και να γίνουν γνωστές μερικές αλήθειες για τον ΟΕΚ.

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΝΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Θέμα: «Σχετικά με τον Βρεφονηπιακό σταθμό των Τρικάλων»

Συνάδελφοι/σσες.

Η Ένωσή μας στα πλαίσια των επισκέψεων σε Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης των  Τρικάλων.
Η αξία και η κοινωνική συμβολή του συγκεκριμένου σταθμού αλλά και όλων των άλλων, είναι  τεράστια (και οικονομικά και παιδαγωγικά) για τις εργαζόμενες οικογένειες που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες τους..
Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος σταθμός σε υποδομή και δυναμικότητα είναι ο μεγαλύτερος σε όλο το νομό, και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ελάφρυνση πολλών οικογενειών από υψηλά οικογενειακά κόστη.  

Διαψεύδουν την Γεροβασίλη οι εργαζόμενοι στο υπ. Εργασίας

«Αποκύημα της φαντασίας και δημιούργημα κάποιων σκοτεινών μυαλών», χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη δήλωση – καταγγελία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη ότι στο Υπουργείο Εργασίας με αφορμή το ζήτημα της αξιολόγησης, «έγινε ένας τραμπουκισμός, δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα».