oaednews

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των υγειονομικών Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις πανελλαδικές, πανυγειονομικές απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, στην Αθήνα στα Υπουργεία και Εργασίας Υγείας και στην Περιφέρεια στις Υ.Π.Ε.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τους υγειονομικούς για:

Μείωση των ωρών εργασίας: Ισπανία και Φινλανδία δείχνουν το δρόμο

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η πανδημία στην καθημερινότητά μας δεν αφήνει ανεπηρέαστο το κομμάτι της εργασίας. Η τηλεργασία και το δικαίωμα στην αποσύνδεση (right to disconnect) αποτελούν τα δύο βασικά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις παγκοσμίως, με την ΕΕ να καλείται να επεξεργαστεί ένα νομοθετικό σχέδιο που θα απαντά στις σημερινές προκλήσεις, διασφαλίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα, θωρακίζοντας τους εργαζόμενους απέναντι σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δίνοντας παράλληλα κίνητρα στην επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί με όρους βιωσιμότητας.

Υπό κατάληψη η ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Σε κατάληψη της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου προχώρησαν οι μαθητές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αρνητική και αιφνιδιαστική αλλαγή που τους επιφύλασσε ο Ν4763/21-12-2020.