oaednews

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αλλαγές στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία - Πού εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά

Αλλαγές στα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, για την αντιμετώπιση ενός διαχρονικού προβλήματος στον εργασιακό χώρο.

ΕΦΚΑ: Ένας στους τρεις εργαζόμενους λαμβάνει μισθό 378 ευρώ για μερική απασχόληση

Ο μισθός για την μερική απασχόληση φτάνει κατά μέσο όρο στα 378,21 ευρώ, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, που αφορούν τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, προκύπτει ότι υπάρχουν 613.119 ασφαλισμένοι που εργάζονται με όρους μερικής απασχόλησης αριθμός που αποτελεί το 30,15% του συνόλου των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους τρεις, δουλεύει για να εισπράξει μισθό που δεν θα υπερβαίνει τα 378 ευρώ κατά μέσο όρο...

Χορήγηση Κανονικής άδειας

Καλοκαιρινή άδεια: Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με το άρθρο 49 του Υπαλληλικού Κώδικα Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθοριστεί με απόφαση του οικείου Υπουργού και κατά την περίοδο αυτή βρίσκονται στην αιχμή της λειτουργίας τους ή λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση.

ΟΑΕΔ:επίδομα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους

Επίδομα ανεργίας ύψους 360 ευρώ για ανέργους αυτοαπασχολούμενους θα χορηγεί ο ΟΑΕΔ με απόφαση Αχτσιόγλου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια
«Με απόφαση που υπογράψαμε σήμερα, δίνουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα λήψης του βοηθήματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) του τέως ΕΤΑΑ, παρότι κατέβαλαν εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ ήδη από το 2011» αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.