oaednews

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Υπόμνημα προς τα κόμματα και τους βουλευτές για την αξιολόγηση

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κύριοι-ες βουλευτές,
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ.» έχει ενσωματωθεί τροπολογία-προσθήκη για την “αξιολόγηση” των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η παραπάνω τροπολογία είναι αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, σε σύγκρουση με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας 87/1948 και 98/1949, αλλά και με τις διατάξεις του Ν.1264/82 και μας γυρίζει πίσω σε μαύρες εποχές.

ΟΑΕΔ Ενημερωτικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Youth Guarantee: 3 Steps to Finding a Job», ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διοργανώνει από κοινού με τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Αιγάλεω και Περιστερίου καθώς και με τους φορείς ΧΑΝΘ και Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Ημέρες Εργασίας και Εργαστήρια Συμβουλευτικής για νέους 15-24 ετών που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης (ΕΑΕΚ). Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενεργοποίησή των νέων, η άμεση και ομαλή ένταξη τους είτε στην αγορά εργασίας, είτε στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ανάλογα με τα ιδιαίτερα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Για Αξιολόγηση

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ»
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)

·        Να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία - Γεροβασίλη για την “αξιολόγηση”
·        Αποχή από κάθε διαδικασία της  αντιλαϊκής αξιολόγησης 

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Μαύρο Μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ και των κομμάτων της, δυναμώνει την επίθεσή του απέναντι στους εργαζόμενους.
Κυβέρνηση, ΣΕΒ και τραπεζίτες πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων προωθούν το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και όλων των μνημονιακώνδεσμεύσεων. Ως προαπαιτούμενο για τη γ΄ αξιολόγηση θέτουν και την “αξιολόγηση” στο Δημόσιο.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: συμμετοχή στην Παναττική Στάση Εργασίας , συνέχιση απεργίας/αποχής από την αξιολογηση

Συνάδελφοι,

 Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ συμμετέχει στην Παναττική Στάση Εργασίας που έχει κηρύξει  η ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τρίτη 19/9 και από ώρα 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου.
Ζητούμε την απόσυρση της τροπολογίας που έχει κατατεθεί και που για πρώτη φορά ποινικοποιεί   τη συμμετοχή σε νόμιμη απεργία. 

Κάλεσμα στην παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο στις 19 Σεπτέμβρη για την αντιδραστική αξιολόγηση

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να πάρουν μαζικά μέρος στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη (12.30μ.μ. ως τη λήξη του ωραρίου) και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα του χώρου στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια και στην πορεία στη Βουλή απευθύνει η ΕΓ τουΠΑΜΕ.

Χιλιάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι λόγω γραφειοκρατικής τρέλας

Ανασφάλιστοι και για τη σύνταξη τους και για την υγεία τους έχουν μείνει χιλιάδες εργαζόμενοι, υπάλληλοι μικρών κατά βάση επιχειρήσεων οι οποίες οφείλουν στο δημόσιο εισφορές από προηγούμενα χρόνια.

Αρκετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 150 οικογένειες στο νέο οικισμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα

Ο νέος και σύγχρονος οικισμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα απέκτησε ζωή με την εγκατάσταση των δικαιούχων αλλά, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, άρχισε να καταγράφει και προβλήματα.
Προβλήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 150 περίπου οικογένειες που εγκαταστάθηκαν μέχρι σήμερα καθώς υπολείπονται κι άλλες αφού η διαδικασία έχει περιθώριο μέχρι τα Χριστούγεννα.