oaednews

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Προσλήψεις στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας


 Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη παροδικών αναγκών του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας, για τις ανάγκες των Συμβουλευτικών Κέντρων Αθήνας & Πειραιά, στο πλαίσιο υλοποίησης του υποέργου 1 της πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας - Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο (ΣΚ Αθήνας και ΣΚ Πειραιά), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014- 20 και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα ΠΙΝΑΚΑΣ Α1:

Διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Αθήνα, 3 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης


   Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016.  
   Οι άνεργοι για να διατηρήσουν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν και το επίδομα ανεργίας θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες σωρευτικές προϋποθέσεις:

Ένας εργασιακός για 3000 ανέργους

Τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων στον ΟΑΕΔπροανήγγειλε η αναπλ. υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Χρ. Κατσώτη για την καθυστερήσεις στην καταβολή επιδόματος σε τουριστικές περιοχές.

Οπως είπε η ίδια στα νησιά που ανέφερε ο βουλευτής (Ρόδος, Ζάκυνθος κλπ) είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου και έχουν ήδη ικανοποιηθεί 38.500. Η ίδια παραδέχτηκε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις όπως πχ στην Κρήτη που συνολικά είχαν υποβληθεί 40.000 αιτήσεις από εποχικούς εργαζόμενους και διαβεβαίωσε ότι μέχρι 15 Μαρτίου θα έχουν ικανοποιηθεί όλες και αναδρομικά.