oaednews

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία για τον ΟΑΕΔ

Δύο ώρες για ένα επίδομα
Στον ΟΑΕΔ οι υπάλληλοι βλέπουν πρώτη χρονιά τόσο κόσμο για τα επιδόματα. Στο παράρτημα της Καλλιθέας, την περασμένη εβδομάδα κάποιοι χρειάστηκε να περιμένουν περίπου δύο ώρες για να εξυπηρετηθούν. Η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υπολογίζει πως έχει αυξηθεί κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των αιτούντων επιδόματα ανεργίας, οικογενειακής στήριξης κ.λπ.
Οι ουρές μπροστά στα γκισέ επιμηκύνονται επίσης κάθε φορά που ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα, όπως τα επισιτιστικά, τα επιδόματα σε οικοδόμους καθώς και όταν συρρέουν μαζικά οι καθηγητές φροντιστηρίων που μένουν άνεργοι το καλοκαίρι και εγγράφονται για το επίδομα ανεργίας.
Απ' όλη την Ελλάδα συρρέουν στην περιφερειακή υπηρεσία της Πειραιώς 52 εργοδότες και εργαζόμενοι που θέλουν να υποβάλουν αιτήματα στις επιτροπές ενστάσεων του ΟΑΕΔ.
«Γίνεται μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση γιατί αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του κοινού τους επόμενους μήνες», εκτιμά ο Γερ. Κάρδαρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ. «Είναι αδιανόητο να πρέπει να κατέβει από την Ξάνθη ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να κάνει ένσταση επειδή του απέρριψαν την αίτηση επιδότησης».
Αίτημα της ομοσπονδίας, στο οποίο συμφωνεί με τη διοίκηση, είναι να μετατεθούν υπάλληλοι από τη διοίκηση και από τα σχολεία του ΟΑΕΔ στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης του κοινού. Στις αντιδράσεις που υπάρχουν από εργαζόμενους, τα υπηρεσιακά συμβούλια απαντούν με αποφάσεις για αποσπάσεις στην «πρώτη γραμμή» όσων δεν είναι απαραίτητοι στα μετόπισθεν του οργανισμού.
Ολόκληρο το δημοσίευμα:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=186600