oaednews

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Σε ποια επαγγέλματα θα είναι υποχρεωτικό το ΡΟS έως το τέλος Ιουνίου

Γιατροί, δικηγόροι, εστιατόρια, μπαρ, καφενεία και γενικότερα όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτουν μέχρι το τέλος Ιουνίου μηχανήματα POS. 

Η σχετική απόφαση έχει πάρει τις υπογραφές των αρμόδιων υπουργείων και αναμένεται η έκδοσή της την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι και τον Μάρτιο θα έχει εκδοθεί μία ακόμη απόφαση που θα αφορά τις λοταρίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις κληρώσεις θα μετέχουν όλοι οι φορολογούμενοι που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω καρτών.

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
Όλγα Γεροβασίλη
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συναντήθηκε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία έθεσε το σύνολο των αιτημάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Η Υπουργός έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις:
1.                 Προσλήψεις με το σταγονόμετρο και εμπαιγμός
Σχετικά με τους διορισμούς η κ. Γεροβασίλη είπε ότι το 2016 συνταξιοδοτήθηκαν 9.500 Δημόσιοι Υπάλληλοι και με βάση τον κανόνα προσλήψεων/συνταξιοδοτήσεων που έχει συμφωνηθεί με τα μνημόνια (1/5 το 2016, 1/4 το 2017 και 1/3 το 2018) το 2017 θα μπορούν να γίνουν 2.500 προσλήψεις σε όλο το Δημόσιο(!), συμπληρώνοντας πως αυτό σημαίνει «έναρξη διαδικασιών/διαγωνισμών», δηλαδή όχι υποχρεωτικά και ολοκλήρωσή τους εντός του 2017... Δεν απάντησε, βέβαια, στην επισήμανση ότι λόγω του νέου ασφαλιστικού θα μειώνονται δραστικά οι συνταξιοδοτήσεις άρα και οι διορισμοί που επιτρέπουν οι θεσμοί και δεν δεσμεύτηκε για κανένα χρονοδιάγραμμα προσλήψεων πέραν της αναφοράς της στο 2017.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ



Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων, σας προσκαλεί να ενταχθείτε ως νέα μέλη στη Θεατρική μας Ομάδα.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν ήδη από την επόμενη συνάντηση της θεατρικής Ομάδας που θα γίνει την Τρίτη 31.01.2017, στις 18:15 στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης (Γούναρη 2 & Λεωφ. Βουλιαγμένης, Άλιμος).

Τι απάντησε η Αντωνόπουλου για το ΟΠΣ

Κατά τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ το Δεκέμβριο   είχαν κατατεθεί  2 ερωτήσεις στην Βουλή για το ΟΠΣ ΟΑΕΔ, με αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, (Κατάληψη και Στάση Εργασίας).  Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ρ.Αντωνοπούλου, απαντώντας για το θέμα από το βήμα της Βουλής, επισήμανε ότι χρειάζονται άλλες 78 προσλήψεις προσωπικού (50 υπάλληλοι ΠΕ Πληροφορικής και 28 υπάλληλοι ΤΕ Πληροφορικής στον ΟΑΕΔ), για να λειτουργήσει ομαλά το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ. Όμως για να γίνουν οι προσλήψεις, πρέπει να δοθεί σχετική έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.