oaednews

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


για το εργατικό ατύχημα στην ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον εργαζόμενο Οδυσσέα Βογιατζή που υπέστει εργατικό ατύχημα στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής και ζητά την άμεση δικαίωσή του. Καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΚΠΑ για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο ταριχευτήριο της Ιατρικής Σχολής και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που είχαν σαν συνέπεια να υποστεί σοβαρό ατύχημα ο συνάδελφος.

Καταγγέλλουν μηχανισμό με σεμινάρια του ΟΑΕΔ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων 

Aνακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο «Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας και απάντηση στο Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Πρέβεζας, εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας:
«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
τα μνημόνια, η υποταγή στο μηχανισμό της τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-ΔΝΤ) και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου παρουσιάζονται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και όσους συναινούν σε αυτή την πολιτική ως μοναδική, δυνατή «επιλογή» στη ζωή μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΌΛΟΙ και ΌΛΕΣ στην Αντιφασιστική συγκέντρωση
το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να βγουν από το περιθώριο που τους έχουν θέσει οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών και των επιστημόνων, που αναπτύχθηκαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ αλλά και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες καθώς και οι διεκδικήσεις των κινημάτων που αναπτύχθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες.

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού
Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.
Πανεπιστημίου 30
e-mail: sdpekpa@gmail.com                                                    Αθήνα 30 Μαΐου 2016
 http://sdpekpa.blogspot.gr/                                                      Αριθ. πρωτ. 1621


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Στάση εργασίας 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας
12.30 Συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο (Προπύλαια)


ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ


Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης (19/4) προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη, 2/6, 12.00 με λήξη ωραρίου, για να απαιτήσουμε την άμεση δικαίωση του συναδέλφου μας Οδυσσέα Βογιατζή που υπέστη εργατικό ατύχημα στην Ιατρική Σχολή στις 9/12/2015 και την άμεση αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το ΕΚΠΑ. Στις 12.30 πραγματοποιούμε συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Στην Κύπρο η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην ΕΕ τον Απρίλιο 2016

H Κύπρος κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ σε σχέση με τα ποσοστά ανεργίας τον Απρίλιο του 2016, από 15,7 % σε 11,6% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα όμως η Κύπρος έχει το 6ο μεγαλύτερο ποσοστό στην ΕΕ, με 47.000 καταγεγραμμένους ανέργους.Στο μεταξύ, στη ζώνη του ευρώ ( EA19 ) το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας ήταν 10,2 % τον Απρίλιο του 2016 σταθερό σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2016 (1,0 % τον Απρίλιο του 2015). Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε στη ζώνη του ευρώ από τον Αύγουστο του 2011. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 8,7 % τον Απρίλιο του 2016 κάτω από το 8,8 % το Μάρτιο 2016 και από 9,6 % τον Απρίλιο του 2015. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε στην ΕΕ από τον Απρίλιο του 2009.

Προς κατάργηση το εφάπαξ των Δημοτικών Υπαλλήλων;

Με το άρθρο 35, του Ν.4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρύθμιση φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 85/12-5-2016) προβλέπεται ο τρόπος υπολογισμού τού εφάπαξ στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο Νόμος, ενώ προβλέπει το ποσοστό αναπλήρωσης για το εφάπαξ, σε όσους είχαν κράτηση 4% στις αποδοχές τους να ανέρχεται σε 60%, δεν προβλέπει αντίστοιχα σε τι ύψος θα ανέλθει αυτό το ποσοστό για όσους είχαν κράτηση διαφορετική του 4%. Αντίθετα, προβλέπει ότι το 60% θα αναπροσαρμόζεται αναλογικά με το ύψος της κράτησης και μάλιστα με απόφαση Δ.Σ. και σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Στην βουλή το ζήτημα της διαγραφής ανέργων σπουδαστών ΙΕΚ απο τον ΟΑΕΔ και η επιστροφή επιδομάτων ανεργίας

Στην βουλή έφτασε το ζήτημα που έχει προκύψει για την διαγραφή ανέργων σπουδαστών ΙΕΚ, απο τα μητρώα του ΟΑΕΔ και την αναδρομική επιστροφή επιδομάτων ανεργίας. Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου κατέθεσαν ερώτηση για τη διαγραφή των ανέργων σπουδαστών των ΙΕΚ από τα Μητρώα του ΟΑΕΔ και την επιστροφή του επιδόματος ανεργίας που τους ζητείται από τη διοίκηση του Οργανισμού. 

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν νέα προγράμματα μέσα στο καλοκαίρι

Νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, τόσο για νέους όσο και για ανέργους ηλικίας έως 49 ετών σχεδιάζει να προκηρύξει μέσα στο καλοκαίρι ο ΟΑΕΔ.  Όπως αναφέρει στο insider.gr η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κυρία Μαρία Καραμεσίνη, παράλληλα, μονίμως ανοικτό παραμένει το πρόγραμμα για 15.000 άνεργους άνω των 50 ετών, για το οποίο μάλιστα ενδέχεται να χαλαρώσουν οι προϋποθέσεις. Η ίδια πάντως προτρέπει τους ανέργους να μην απογοητευθούν, παρά τις δύσκολες συνθήκες, αλλά αντίθετα να αξιοποιήσουν το διάστημα της ανεργίας για να επαναπροσδιορίσουν τους επαγγελματικούς του στόχους.