oaednews

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Unemployment: The last job in town


Unemployment


Δεν θα απολυθεί κανένας!

31 δράσεις για την απασχόληση στη Θεσσαλία

Εργασία σε 2.500 στη Θεσσαλίας ανέργους μέσω των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) φέρνει η έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για χρηματοδότηση 31 Αναπτυξιακών Συμπράξεών με κάλυψη ολόκληρης της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή 166 φορέων και συνολικό προϋπολογισμό 8.500.000 €, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της συγκριτικής αξιολόγησης (από 3μελή επιτροπή).
Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνέντευξη τύπου στην έδρα της Περιφέρειας σήμερα το πρωί.

The Job (Official Award WinningShort Film)


ΣΕΠΕΕ: Αμοιβόμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης ανέργων





Την υλοποίηση ενός τοπικού σχεδίου απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), το οποίο στοχεύει αρχικά στην επιμόρφωση ανέργων ανδρών και γυναικών, με προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σε μεταποιητικές επιχειρήσεις και, ακολούθως, στην υποβοήθησή τους προκειμένου να βρουν εργασία ή να δημιουργήσουν μία δική τους μικρή επιχείρηση, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Μανιτάκης: Ζητά καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου

Hλεκτρονικό έντυπο θα αποστείλει, έως τη Δευτέρα, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες που έχουν, ώστε να καλυφθούν από υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Robert Skidelsky: «Η ανισότητα στα εισοδήματα σκοτώνει τον καπιταλισμό»!


Γιατί οι άνθρωποι ήθελαν τελικά να δανειστούν τόσα πολλά? Γιατί ο λόγος των χρεών των νοικοκυριών προς τα εισοδήματά τους εκτοξεύτηκε σε ύψη χωρίς προηγούμενο στις μέρες που προηγήθηκαν της μεγάλης κρίσης του 2008-2009?
Ένα άρθρο του Καθηγητή Robert Skidelsky, που δημοσιεύτηκε σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Guardian

Ο υπάλληλος της δεκαετίας..


Βάλτε δυνατά τον ήχο!
 

Αυτά είναι τα νέα ειδικά μισθολόγια και τα επιδόματα στο δημόσιο – Αναλυτικοί πίνακες


Συγκεκριμένα, στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι βασικοί μισθοί που έπαιρναν μέχρι τον προηγούμενο μήνα οι στρατιωτικοί, καθηγητές, διπλωμάτες, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ.

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές;

Τη στιγμή που τα εισοδήματα μειώνονται και οι μισθοί καταρρέουν, οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και η αγορά δείχνει να μην εναρμονίζεται με την καταναλωτική δύναμη των πολιτών.
Tο ερώτημα θα ήταν πιο ακριβές ως εξής: «Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές που με αφορούν;».

Μειώνονται οι αποδοχές των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων

ΑΚΟΜΗ πιο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στις δαπάνες της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της.

Ζήσαμε ήδη ενάμιση παγκόσμιο πόλεμο

Έκθεση του ΕΚΚΕ



Η έκθεση του ΕΚΚΕ το «Κοινωνικό Πορτρέτο της Ελλάδας 2012- Όψεις της κρίσης» καλύπτει χρονικά την περίοδο από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό διάσωσης την Άνοιξη του 2010 μέχρι και τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Θα ξεπεράσουν τις 30.000 οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από το Δημόσιο

ΜΑΖΙΚΟ κύμα αποχωρήσεων από το Δημόσιο αναμένεται έως το τέλος του 2012, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30.000! Με αυτή τη ροή, υπολογίζεται πως από το 2010 έως το 2015 η μείωση του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων θα ξεπερνά κατά πολύ το στόχο των 150.000 που έχει τεθεί από την τρόικα. Η εκτίμηση είναι πως το 2015 οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα είναι 695.000.

Ανεργία γένους θηλυκού


Tης Ελλης Τριανταφυλλου



Η ανεργία είναι γένους θηλυκού. Το ίδιο και η απόγνωση. Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στη χώρα μας επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Οτι, σε αντίθεση με τη γενική τάση στην Ευρώπη, όπου τα περισσότερα θύματα είναι άνδρες, στη χώρα μας οι νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν ακόμη μεγαλύτερες από παλαιότερα και σίγουρα πιο οξείες επιπτώσεις στις γυναίκες, οι οποίες καταλαμβάνουν το 58,28% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων, έναντι 41,72% των ανδρών.

ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!


 
Για να παρακολουθήσετε το βίντεο ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: