oaednews

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ερευνα θα αναζητήσει συμμετοχικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Την ένταξη της Πράξης «Έρευνα συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας και υποαπασχόλησης στο τοπικό επίπεδο» στο Πρόγραμμα Ακαδημαϊκή Έρευνα στους Τομείς προτεραιότητας προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Θωμά Μαλούτα 

Η έρευνα θα εστιάσει στο πρόβλημα της αυξανόμενης ανεργίας και υποαπασχόλησης (ειδικά για τους νέους και τις γυναίκες) στην Ελλάδα, κατά την τρέχουσα περίοδο της κρίσης. Η υπο-αξιοποίηση ή και πλήρης απαξίωση των ανθρώπινων πόρων, που αντανακλάται στη συρρίκνωση των ευκαιριών απασχόλησης και στην αδυναμία πρόσβασης στην εργασία, αποτελεί πλέον στη χώρα μας την κύρια αιτία οικονομικής ανισότητας και κοινωνικού αποκλεισμού. Στον αντίποδα, η προτεινόμενη ανάλυση τοπικών/περιφερειακών αγορών εργασίας και η ανάδειξη ευκαιριών και πρωτοβουλιών δημιουργίας απασχόλησης θα παράσχει εργαλεία για την αντιστροφή της υφιστάμενης κατάστασης. Η Σπάρτη, η Τρίπολη, η Ρόδος και η Καστοριά θα αποτελέσουν τις περιοχές-στόχους της έρευνας, καθώς αντιπροσωπεύουν διαφορετικές περιπτώσεις ανάπτυξης και παραγωγικής εξειδίκευσης, επιτρέποντας συγκριτική ανάλυση της ανεργίας και της απασχόλησης. 

Καταβολή άνω των 47 εκατ. στον ΟΑΕΔ για πληρωμή δεδουλευμένων ωφελούμενων ανέργων

Το ποσό των 47.115.782 ευρώ κατέβαλε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των έως σήμερα δεδουλευμένων καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών 32.433 ωφελουμένων ανέργων.