oaednews

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βοήθεια και στον ΟΑΕΔ;



Στο μεταξύ τις υπηρεσίες του στον Έλληνα ομόλογό του προσφέρει τώρα και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε. Σε συνέντευξή του στο Spiegel ο Βάιζε αποκαλύπτει ότι έχει ήδη συναντηθεί και σχεδιάζει και επόμενη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την ανάλυση του προβλήματος της ανεργίας στην Ελλάδα και την αναζήτηση ιδεών για τη βελτίωση της κατάστασης.

Εκδηλώνω πρόθεση...

Σε μια ιδιαιτέρα ζεστή βραδιά στην αίθουσα λόγου, στη στοά του βιβλίου, κυριάρχησε ο Λόγος, μέσα από το βιβλίο της συναδέλφου Λουκίας Πλυτά "εκδηλώνω πρόθεση" . Σε μια εποχή που "ο λόγος 'έχει δώσει τη θέση του στη καθαρή βία" η Λουκία Πλυτά μας θυμίζει μέσα από το βιβλίο της πως  " ο Άνθρωπος δημιουργεί όπως και ο δημιουργός του, μέσω του λόγου" το ένστικτο του ανθρώπου συνεχίζει, τέλεια εναρμονισμένο με το είναι του, γνωρίζει που βρίσκεται ο Αληθινός λόγος......

Κατάργηση Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και συγχώνευσή του με τον ΟΑΕΔ


Τι αποφάσισε η  Διυπουργική  Επιτροπή

1) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου σχετικά με την κατάργηση/συγχώνευση εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου. 

Οι λειτουργοί του δημοσίου με μισθό πάνω από 5.000 ευρώ


Τις κατηγορίες λειτουργών του δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των οποίων οι συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό των 5.000 ευρώ, γνωστοποίησε σήμερα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. 

Για απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη διαδηλώνουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Με το σύνθημα «Αρκετά» και το μήνυμα προς τους πολιτικούς ότι υπάρχουν εναλλακτικές απέναντι στη λιτότητα διαδηλώνουν σήμερα, Τετάρτη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα. Η νέα ευρωπαϊκή ημέρα δράσης έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και η Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ζητούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική δικαιοσύνη.