oaednews

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τι μισθούς παίρνουν οι υπάλληλοι του Facebook;


Πρόκειται για μια από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές εταιρείες στον πλανήτη. Λογικό επομένως το Facebook του πολυεκατομμυριούχου Mark Zuckerberg να διαθέτει αρκετά υψηλούς μισθούς στους εργαζόμενους.

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν παράνομα επιδόματα


Χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου, έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική να επιστρέψουν επιδόματα και αποζημιώσεις, που επί χρόνια λάμβαναν παράνομα.

Υπό συζήτηση «όλες οι πτυχές του μνημονίου», λέει ο Κλάους Μαζούχ

Η τρόικα πρόκειται να συζητήσει με την καινούργια κυβέρνηση «όλες τις πτυχές του νέου μνημονίου», δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ο επικεφαλής της τρόικας για την ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Nέα παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας πραγματοποίησε στις 31/5/2012 η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης ενημερώνοντας εκατοντάδες ανέργους για τη δράση, τα αιτήματα και τις απαιτήσεις της επιτροπής. Τα ζητήματα που απασχόλησαν στις κουβέντες με τους ανέργους ήταν οι δραστικές περικοπές στην Υγεία και Πρόνοια, οι δεκάδες οικογένειες ανέργων που είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη, το κόστος σπουδών για παιδιά ανέργων που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια και τει, αλλά και οι νέες εργασιακές σχέσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν οι εργοδότες (εκ περιτροπής εργασία, ατομικές συμβάσεις) κτλ.

Mερική απασχόληση: Τι είναι και πόσο αμείβεται



Η οικονομική κρίση και η ύφεση, που μαστίζουν την αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο, επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, με άμεση συνέπεια τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση και την αντίστοιχη αύξηση εκείνων, που απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως η μερική απασχόληση.

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ : Άνεργος ένας στους τρεις Έλληνες ως το τέλος του 2012 !!


Μέχρι το τέλος του 2012, η ανεργία θα αγγίζει το 28%, γεγονός που σε συνδυασμό με το ότι, όπως εκτιμάται,οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και οι μισθοί θα μειωθούν και άλλο, θα οδηγήσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, στο επίπεδο της δεκαετίας του '70.

ΤτΕ: Κλάδοι ανάχωμα στην ανεργία


Δυνητικά οχήματα εξόδου από την τρέχουσα κρίση, μπορούν να αναδειχτούν συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας, οι οποίοι στην τελευταία τριετία της κρίσης, επέδειξαν αντοχή και είχαν τις λιγότερες απώλειες στις θέσεις απασχόλησης, επισημαίνει μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ανεργία καταστρέφει το περιβάλλον


Στην καταστροφή του περιβάλλοντος οδηγεί η αύξηση της ανεργίας στην ισπανική πόλη Tarifa, στην Ανδαλουσία.