oaednews

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

"Δεν θα χάσει κανείς τη δουλειά του"

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται όλα τα θέματα του προσωπικού στον Οίκου Ναύτου, προωθείται από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο ιατροφαρμακευτικός φορέας των ναυτικών από την 1η Απριλίου, θα ενσωματωθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Δεν κάνει πίσω ο Κουρουμπλής


"Εγώ παραιτήθηκα από την βουλευτική μου ασυλία. Ας μου κάνει μήνυση...", δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής στον ραδιοφωνικό σταθμό "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου, απαντώντας έτσι στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, περί υποκλοπής του επίμαχου email προς τον επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ-3ο Forum Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το 3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στον χώρο του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.
Αποτελεί την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του Οργανισμού, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της κοινωνικής ευθύνης, για την συνάντηση μεταξύ στελεχών των επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού που αναζητά εργασία.

Καταργείται η εντοπιότητα στο Δημόσιο


Τροπολογία - φρένο στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις και αποσπάσεις υπαλλήλων, βάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταργώντας εν μέρει την πριμοδότηση της εντοπιότητας για προσλήψεις σε περιοχές άνω των 10.000 κατοίκων ή παραμεθόριες.

«Πρωταθλήτριες» στην μερική απασχόληση οι Γερμανίδες


Η Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ στις οποίες η μερική απασχόληση των γυναικών είναι περισσότερο ανεπτυγμένη, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γερμανικό ινστιτούτο στατιστικών Destatis.

Ψηφίστηκε τροπολογία για τις αποσπάσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύλλογος εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ Κρήτης: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Τον  τελευταίο  καιρό  η  πατρίδα  μας  περνάει  οδυνηρές  καταστάσεις. Η  οικονομική  κρίση  ανέδειξε  τα  τεράστια  προβλήματα  του  πολιτικού  συστήματος. Έφερε  στην  επιφάνεια  διαχρονικά  προβλήματα.  

Προσωρινή λύση ο ΟΑΕΔ για την Εργατική Εστία



Μεταφέρεται το προσωπικό του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και συνεχίζονται τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη
Στον ΟΑΕΔ μεταφέρονται τελικά οι αρμοδιότητες, η περιουσία και το προσωπικό του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας κάτι που ενδιαφέρει ειδικότερα τους 35 εργαζόμενους στα Γιάννενα αλλά και τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό της Εστίας.