oaednews

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Από τον ΟΑΕΔ στον ΟΑΕΔ



Από την αρχή της κρίσης περίπου 500.000  νέοι εγκατέλειψαν την Ελλάδα αναζητώντας εργασία σε άλλα κράτη. Η αναζήτηση της εργασίας σε άλλες ευρωπαϊκές ή μη χώρες δεν αποτελεί από μόνο του αρνητικό στοιχείο. Αρνητικό στοιχείο αποτελεί η πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας μας για την ανεργία. Για την ακρίβεια η έλλειψη πολιτικής, η έλλειψη ενός μακροχρόνιου σχεδίου αντιμετώπισης, της ανεργίας  και της στήριξης των ανέργων. Είναι προφανές ότι από τους 500.000 μετανάστες για την αναζήτηση εργασίας, ελάχιστοι θα εγκατέλειπαν τη χώρα μας αν υπήρχε η δυνατότητα αξιοπρεπούς εργασίας.

Μαθήματα αξιοκρατίας...μέσα από ένα παραμύθι

Γράφει ο Παναγιώτη Μουρούζης, Φυσικός Ρ/Η
Σήμερα παιδιά μου, δεν θα κάνουμε μάθημα. Θα σας μιλήσω για την αξιοκρατία μέσα από ένα παραμύθι. Κάποτε σε μία μακρινή χώρα που τη λέγανε Μπανανία ζούσανε δύο φίλοι. Ο Μυρμηγκίδης και ο Τζιτζικόπουλος. Ο Μυρμηγκίδης, παιδί μίας φτωχής οικογένειας, ήταν ένας πολύ εργατικός και φιλότιμος μαθητής.

Συλλαλητήριο κατά της εργοδοτικής ρατσιστικής βίας στον Μαραθώνα

Με συλλαλητήριο στον Μαραθώνα απάντησαν χθες, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, στην πρόσφατη ένοπλη δολοφονική επίθεση εργοδότη κατά μεταναστών εργατών γης. 
Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Γιάννης Σχοινάς, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής, τονίζοντας πως «καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση και χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει νέα Μανωλάδα σε κανένα χωράφι. Πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να γραφτούμε στο Συνδικάτο μας και να αγωνιστούμε. Να δοθούν άδειες παραμονής για όλους τους εργάτες».

36 θέσεις εργασίας στο ΚΕΘΕΑ

Tο ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕΘΕΑ), Ν.Π.Ι.Δ. που παρέχει υπηρεσίες θεραπείας, πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων ζητεί προσωπικό το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης, σε Ναύπλιο, Καλαμάτα, Λαμία, Κοζάνη, Λέσβο και Χίο.

Έρχονται αλλαγές στο ΑΣΕΠ, μπαίνουν... managers στα υπουργεία

Managers σε υπουργεία, αλλαγές στο ΑΣΕΠ και σύνδεση της κινητικότητας με τις προσλήψεις αλλά και αλλαγές στον νόμο 2190/94 (Πεπονή) για το ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης», που όπως, είπε ο Τ. Θεοδωρικάκος, προωθείται σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικός Τάκης Θεοδωρικάκος «υιοθετούμε ένα σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το οποίο αξιοποιεί σημαντικά την εμπειρία από την εφαρμογή του προηγούμενου συστήματος εισάγοντας στοιχεία τα οποία αναμένεται να εξισορροπήσουν εντοπισμένα προβλήματα. Στόχος μας οι Γενικοί Διευθυντές, αλλά και οι υπόλοιποι προϊστάμενοι των θέσεων ευθύνης, των υπουργείων να έχουν προσόντα manager για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους», πρόσθεσε.

8μηνες σύμβαση εργασίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Αιτήσεις τώρα για προσλήψεις ΔΕ και ΥΕ μέσω ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής - Ολόκληρη η προκήρυξη
Ξεκίνησε από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ πέντε νέων υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η υποβολή θα ολοκληρωθεί στις 10 Φεβρουαρίου.