oaednews

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Θέλω δουλειά. Δεν αντέχω άλλο...

«Θέλω δουλειά. Δεν αντέχω άλλο... Ξυπνάω με ταραχή», «Δώστε μου να σπάω πέτρες, να απασχολούμαι...», «Έχω σκεφτεί πολλές φορές να βάλω στο κεφάλι μου πιστόλι»...

ΟΑΕΔ Πειραιά ...ατελείωτη ουρά

OAED PEIRAIAS
Στις 8 του Γενάρη, που πήγα να πάρω το επίδομά ανεργίας, η ουρά έφτανε από τον τέταρτό όροφο στο...
ισόγειο! Όταν μετά από τρεις ώρες έφτασα στο ταμείο έκπληκτος είδα ΜΙΑ ΥΠΆΛΛΗΛΟ μόνο να εξυπηρετεί 300 άτομα, και από ότι έμαθα κάθε μέρα έτσι γίνεται!

Νέοι και ανεργία σε περιόδους ύφεσης



Της Βενετιας Κουσια*
Με την αυξανόμενη ανεργία των νέων (15-24 ετών) σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες (κυρίως του ΟΟΣΑ) και με τη συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία, έγκυροι ερευνητικοί οργανισμοί έχουν εκπονήσει σειρά μελετών ανά χώρα για τον εντοπισμό των κύριων διαρθρωτικών ζητημάτων που κάνουν την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη ή που επιδέχονται αλλαγές, ώστε να υπάρξει βελτίωση. Αυτήν τη στιγμή, οι αλλαγές δεν αφορούν τις αγορές, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά τις κυβερνήσεις, μια και αυτές μόνο μπορούν να τροποποιήσουν τις δομές.

Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με υποκρισία ή διγλωσσία


του Ανδρέα Ανδρεάδη προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) 

Οι αιτίες και οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας είναι γνωστές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κύριος λόγος του αναπτυξιακού ελλείμματος είναι ο υπερτροφικός και αντιπαραγωγικός δημόσιος τομέας, η εξαιρετικά αργή απονομή δικαιοσύνης και ο τερατώδης συνδυασμός τους με..

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διακόσιες είκοσι χιλιάδες άτομα να προστέθηκαν σε μόλις ένα έτος στο «μαύρο κατάλογο» των ανέργων, ο οποίος πλέον αριθμεί πάνω από 900.000 άτομα.

Κραυγή αγωνίας από το ΚΠΑ Πειραιά

Επιστολή προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και την ΠΕΥ ΟΑΕΔ έστειλαν οι εργαζόμενοι στο ΚΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑ θέλοντας να αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην παραπάνω υπηρεσία  απαιτώντας παράλληλα  άμεσες λύσεις.

Μια... κωμόπολη ανέργων

ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Οι αρνητικές επιπτώσεις της ύφεσης αποτυπώνονται με τον πλέον δραματικό τρόπο στα οικονομικά αποτελέσματα χιλιάδων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πορεία της απασχόλησης κατά τη χρονιά που πέρασε, ενώ η απογοήτευση κυριαρχεί μεταξύ των μελών του τοπικού Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.