oaednews

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εντάσεις στην οικογένεια, ανεργία, αδυναμία για διακοπές έφερε η οικονομική κρίση


Τις επιπτώσεις της οικονομικής  κρίσης στους εφήβους καταγράφει μεταξύ των άλλων  η «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών- HBSC/WHO» που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΕΠΙΨΥ.
 Συγκεκριμένα σε ερώτημα σχετικά με τις επιπτώσεις που η πρόσφατη οικονομική κρίση επέφερε  στους ίδιους και στην οικογένειά τους οι έφηβοι απάντησαν σε ποσοστό 27,9% ότι σταμάτησαν να πηγαίνουν διακοπές ή ταξίδια.  Η δεύτερη σε συχνότητα απάντηση ήταν ότι η κρίση δημιούργησε εντάσεις και καυγάδες μέσα στην οικογένεια.

Η οικονομική κρίση άφησε άνεργο τουλάχιστον έναν γονιό ενώ άλλη μια συνέπειά της, όπως καταγράφεται από τις απαντήσεις των εφήβων, είναι ότι τα παιδιά σταμάτησαν να πηγαίνουν φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ έως και τον Ιούνιο των Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Επεκτείνεται έως τον Ιούνιο του 2015, η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που είχαν λήξει ή επρόκειτο να λήξουν κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και μετά από θετική εισήγηση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου. 
Η απόφαση αφορά 67 Δομές σε 12 περιοχές της Χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέοι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. 
Συνολικά, σήμερα, λειτουργούν 225 Δομές, που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες. 

Γ. Κατρούγκαλος: «Θα φύγω από την Κυβέρνηση αν δεν τηρηθούν οι "κόκκινες γραμμές"»!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστήριξε, πως η Κυβέρνηση θα τηρήσεις όλες τις "κόκκινες γραμμές", που "χάραξε", προεκλογικά, λέγοντας, παράλληλα, πως σε αντίθετη περίπτωση «θα φύγει από την Κυβέρνηση», μιλώντας, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ.

«Δεν τέλειωσαν οι "κόκκινες γραμμές" μας, επειδή υπογράφηκε αυτή η συμφωνία - εκεχειρία. Αν πέσουμε πάλι σε τοίχο, τότε ενδεχομένως θα έχουμε ρήξη μετά. Αν οι εταίροι μας επιμείνουν να πάρουμε πίσω τις δικές μας "κόκκινες γραμμές", εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν θα υπάρξει συμφωνία τότε» τόνισε, χαρακτηριστικά, για να προσθέσει:

«Εγώ, προφανώς, δεν θα μείνω στη θέση μου, όσο αυτά που θεωρώ "κόκκινες γραμμές" δεν γίνουν σεβαστά. Αλλά δεν είναι προσωπικό θέμα. Η Κυβέρνηση πρόκειται να σεβαστεί τις "κόκκινες γραμμές" της».

Τα μετεκλογικά πάθη του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει  ο Συνάδελφος Μιχάλης Καστρινάκης 

Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Δεν γνωρίζω αν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία της 20/2  θα ξεπεράσουν το επίπεδο της γραφικότητας (Κομμουνιστική Τάση, Γλέζος κλπ.). Ακόμα όμως και αν τα  σοβαρά και έμπειρα στις εσωκομματικές τακτικές στελέχη που διαφωνούν με την συμφωνία κρίνουν πως το timing δεν είναι το κατάλληλο και αναβάλουν την έναρξη των εσωτερικών εχθροπραξιών για αργότερα (ακόμα και αν δεν φτάσουν ποτέ στην κήρυξη πολέμου και περιοριστούν στην γκρίνια)  έχω την υποψία πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να παρακολουθεί την πορεία της κυβέρνησης.