oaednews

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Ο κ. Μητσοτάκης χορηγεί πλαστά πιστοποιητικά

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Με το που ανέλαβε καθήκοντα, πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα περικοπής θέσεων εργασίας του δημόσιου τομέα κατ' επιταγήν της τρόικας, περισσότερο για διδακτικούς παρά για οικονομικούς λόγους, όπως όλοι έχουμε καταλάβει. Αιχμή της πολιτικής αυτής είναι το κυνήγι του πλαστογράφου δημοσίου υπαλλήλου, αυτού δηλαδή που προσλήφθηκε με πλαστά χαρτιά (τίτλους σπουδών πιστοποιητικά, κ.λπ.) και ιδίως γλωσσομάθειας.

«Ενισχύουν τα καρτέλ και χαρίζουν κρατικά έσοδα στους ιδιώτες»

Εργαζόμενοι της ΓΓ Εμπορίου και της ΓΓ Καταναλωτή:
Kαθιστική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθ. Σκορδά, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Καταγγέλλουν ότι η συγχώνευση των δύο γραμματειών ενισχύει τα μεγάλα καρτέλ και στέλνει έσοδα του κράτους στους ιδιώτες.

«Στα όρη, στ” άγρια βουνά» η ανεργία

Αύξηση περίπου 4% μέσα σ' ένα χρόνο. Πολύ πάνω από τους μέσους όρους ανεργίας της ευρωζώνης, ο κοινωνικός και παραγωγικός ιστός της χώρας συνεχίζει να καταρρέει – η ανεργία «χτυπάει» τις γυναίκες και τους νέους κάτω των 25 ετών.