oaednews

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Προϋποθέσεις για προαιρετική ασφάλιση ανέργων για θεμελίωση πλήρους σύνταξης

Οι άνδρες και οι γυναίκες ασφαλισμένοι του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, είτε ασφαλίστηκαν πριν από την 1η/1/1993 είτε έπειτα από αυτή την ημερομηνία, δικαιούνται πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος με τις εξής προϋποθέσεις:
α) στο 67ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης (ένσημα), και β) στο 62ο έτος της ηλικίας τους εφόσον έχουν πραγματοποιήσει 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 3.600 ημέρες είναι σε ειδικότητες που καλύπτονται από τον «Κανονισμό περί Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων», και γ) 1.000 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης στα «βαρέα», τα τελευταία 13 χρόνια πριν από τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας ή πριν από την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 3.375 ημέρες σε ειδικότητες που καλύπτονται από τον «Κανονισμό περί Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1η/1/1993).

Παραίτηση δημοσίου υπαλλήλου από την υπηρεσία του: Μπορεί να ανακληθεί;

Σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, η παραίτηση του υπαλλήλου συνιστά έναν από τους λόγους λύσης της υπαλληλικής σχέσης, μπορεί δε αυτή να γίνει ανά πάσα στιγμή, δηλαδή όποτε το επιθυμεί ο υπάλληλος, δεδομένου ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ως άνω Κώδικα η υπαλληλική σχέση είναι εθελούσια.
Περαιτέρω από τον Υπαλληλικό Κώδικα, προβλέπεται δυνατότητα ανάκλησης της παραίτησης υπαλλήλου εντός ενός μηνός από την υποβολή της παραίτησης και πριν αυτή γίνει αποδεκτή από την υπηρεσία του/της. Αντίθετα, δεν προβλέπεται τέτοια δυνατότητα, όταν πλέον η παραίτηση έχει γίνει αποδεκτή και έχει δημοσιευθεί η σχετική διαπιστωτική πράξη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΕΗ: 1.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2000 εργαζόμενους!!!

Σε διαγωνισμό για πάνω από 1.000 μονιμες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ είναι έτοιμη να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ μετά και τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί το τελευταίο διάστημα.
Πριν φτάσει όμως η επιχείρηση σε προσλήψεις προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ αναμένεται να ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει στοχευμένες αποχωρήσεις, ένα σχέδιο που θα ακολουθηθεί με βάση τις επόμενες κινήσεις και το προφίλ που θέλει να χτίσει το επόμενο διάστημα η εταιρεία.

ΟΣΕΑΔΕ: Όχι στις απολύσεις εργαζομένων της κοινωφελούς -Στάση εργασίας & συγκέντρωση

Η ΟΣΕΑΔΕ προκηρύσσει, Στάση Εργασίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους από τις 11:00πμ ως την λήξη του ωραρίου, για να διευκολυνθεί η προσέλευση, στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 12:00πμ, Λεωφ. Μεσογείων 119, μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες και με τα συντονιστικά των συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, των δασεργατών, δασοπόνων, δασολόγων, ειδικών δασοπροστασίας και διοικητικών, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων «Κοινωφελών» προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Στην ανακοίνωση της, η ΟΣΕΑΔΕ σημειώνει ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα «οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση τις επόμενες ημέρες αλλά και των συναδέλφων που εργάζονται στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όπως και στις Διευθύνσεις Υδάτων που έπονται το νέο έτος. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και στηρίζουν τον αγώνα μας τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου και Λάρισας».
Επίσης σημειώνει:
«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Καλούμε σε συμπαράσταση όλα τα σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Συνεχίζουμε την κλιμάκωση του κοινού αγώνα, και διεκδικούμε :
1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.