oaednews

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

«Κόφτης» το τεκμαρτό για το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, παρέμβαση ΣτΠ

Μένουν πολλοί ασφαλισμένοι εκτός του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων που δίνει ο ΟΠΕΚΑ λόγω της αιτιολογίας υπέρβασης των εισοδηματικών ορίων, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Εκτός επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων, που δίνει ο ΟΠΕΚΑ, μένουν πολλοί ασφαλισμένοι με την αιτιολογία της υπέρβασης των εισοδηματικών ορίων σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη. Όπως καταγγέλλεται το κριτήριο για την χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων είναι το φορολογητέο και όχι το πραγματικό με αποτέλεσμα κάποιοι να μένουν εκτός.

«Ανεξήγητη εξάντληση» αισθάνονται πέντε στους δέκα Έλληνες εργαζόμενους

«Ανεξήγητη εξάντληση» δηλώνουν ότι αισθάνονται σήμερα οι πέντε στους δέκα Έλληνες εργαζόμενους, οι τέσσερις στους δέκα βιώνουν συγκρουσιακές καταστάσεις και οι τρεις στους δέκα δεν νιώθουν τόνωση της εργασιακής δέσμευσης έναντι των εταιρειών τους.
Πρόκειται για τρία από τα σημαντικότερα συμπεράσματα έρευνας που διενήργησε η Hellas EAP την περίοδο 2018 - 2019 σχετικά με τους εργαζόμενους και το πως επέδρασε στη συμπεριφορά, στην ψυχολογία τους και άρα στην παραγωγικότητά τους, η οικονομική κρίση κι οι αλλαγές που επήλθαν στις οργανωσιακές δομές των εταιρειών.