oaednews

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Τα Απαγορευμένα


Μετά  τη Μυρσίνη Λοΐζου που απαγόρευσε   στο ΠΑΣΟΚ  να κάνει χρήση του  «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ»  ακολούθησε  και  ο Ηλίας Ανδριόπουλος που  απαγόρευσε στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του τραγουδιού-σύμβολο «ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ»
Κάποτε   απαγόρευε το "Κράτος" να  ακούει ο λαός αυτά τα τραγούδια. Σήμερα απαγορεύει ο Λαός να χρησιμοποιεί το «κράτος» αυτά τα τραγούδια –Σύμβολα! Όλα είναι Συμβολικά, όλα έχουν τη σημασία τους. Πάντως εμείς μπορούμε να τα ακούμε και να σκεφτόμαστε διάφορα. Σας τα παρουσιάζουμε λοιπόν:

Έρχεται και το ενιαίο... πετσόκομμα των μισθών


Σε δύο κατηγορίες χωρίζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με βάση το νέο μισθολόγιο, το οποίο έπειτα από πολλές αναβολές αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και να εφαρμοστεί τελικά από τον Σεπτέμβριο.

Ανεργία στο 17% βλέπει ο Βενιζέλος! Κάτι θα ξέρει...

Τη σοκαριστική πρόβλεψη όιτι η ανεργία θα φθάσει στο 16-17% έκανε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, λέγοντας μάλιστα ότι ακόμα και η ύφεση που έχει προβλεφθεί για φέτος για 3,5% θα φτάσει στο 3,9%. 

Η φτώχεια και τα αντεργατικά μέτρα φθείρουν την υγεία των εργαζομένων

Παρέμβαση του Χρήστου Παπάζογλου, γιατρού Εργασίας, σε πρόσφατη ημερίδα της ΔΗΠΑΚ για τις συνέπειες της κρίσης στην υγεία των εργαζομένων

Πρωτιά της Ελλάδας στην αύξηση της ανεργίας



Τη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών ανεργίας παρουσίασε η Ελλάδα σε ετήσια βάση (Μάιος 2010-Μάιος 2011) σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Συνολικά στην ευρωζώνη η ανεργία τον Μάιο του 2011 ανήλθε σε 9.9% από 10,2% τον Μάιο του προηγούμενου έτους ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 9,3% από