oaednews

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι εκπαιδευτικοί πάνε Διευθυντές στις σχολές του ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν σήμερα οι τελικοί πίνακες ανά Περιφερειακή Διεύθυνση των υποψηφίων Διευθυντών – Διευθυντριών των εκπαιδευτικών μονάδων του ΟΑΕΔ, ύστερα από τη διαδικασία της συνέντευξης.

Σύνταξη χωρίς συμπλήρωση 25ετίας για 400.000 ασφαλισμένους

Σύνταξη με λιγότερα από 25 έτη μπορούν να πάρουν μέσα στην επόμενη δεκαετία 400.000 ασφαλισμένοι, που θα αξιοποιήσουν ευνοϊκές συνταξιοδοτικές διατάξεις. Μεγάλοι κερδισμένοι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς μπορούν να αποχωρήσουν με μειωμένα όρια ηλικίας.
Για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους ισχύουν διαφορετικές διατάξεις ανάλογα με το Ταμείο. Στον αντίποδα, για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα από το 2013 και μετά ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις σε όλα τα Ταμεία. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι πάντως οι ασφαλισμένοι που είχαν τα έτη ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2012, αλλά δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν το κατά περίπτωση όριο μέχρι τις 18 Αυγούστου 2015.

Η προκήρυξη 1Κ/2017 για 404 προσλήψεις γραμματέων

 Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η  1K/2017 προκήρυξη , για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τετρακοσίων τεσσάρων (404) θέσεων για γραμματείς, τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας)

Υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας για νέους ερευνητές

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου, η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα - με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Γαλλίας και της εταιρείας Air France -χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας σύντομης διάρκειας σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς.

Η υποτροφία, διάρκειας 1-4 μηνών, χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα ερευνητικά πεδία που εντάσσονται στους τομείς της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας. Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου για τη καινοτομία MAZINNOV. Τομείς προτεραιότητας •  

ΔΙΕΘΝΗ Η «Παρασκευή της ανταμοιβής» για τους εργαζομένους καθιερώνεται στην Ιαπωνία

Αυτή η Παρασκευή είναι η «Παρασκευή της ανταμοιβής» στην Ιαπωνία, μια εκστρατεία που υποστηρίχθηκε αρχικά από την κυβέρνηση προκειμένου να παρακινήσει τις ορδές των μισθωτών υπαλλήλων των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών, που εργάζονται πολλές ώρες επιπλέον του ωραρίου τους, να φεύγουν νωρίτερα από το γραφείο και συγκεκριμένα στις 15:00.

Δίνοντας το παράδειγμα, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε αποφάσισε να χαρίσει στον εαυτό του ένα απόγευμα διαλογισμού σε ναό του Τόκιο. Η 34χρονη Μάκι Σουζούκι διάλεξε να επισκεφθεί ένα μουσείο μαζί με συναδέλφους της, προτού γευματίσει σε ένα izakaya (παραδοσιακό εστιατόριο). «Στην Ιαπωνία, δεν είναι στην κουλτούρα μας να κάνουμε μεγάλες διακοπές» εξομολογείται η ίδια, υπάλληλος του ομίλου ποτών Suntory Holdings. «Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το να έχεις ελεύθερο ένα απόγευμα είναι δυνατό» είπε αναφερόμενη στις ενοχές που αισθάνονται οι συνάδελφοί της στη δουλειά.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α” τάξης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης ειδικότητας βοηθών φαρμακείου σε γνωστή επιχείρηση της Κοζάνης

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Α’ ΤΆΞΗΣ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου την Τετάρτη, 22/2/2017 στην επιχείρηση μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε στο Βατερό Κοζάνης συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Πιτένη Αικατερίνη και Μανάδη Νίκη.