oaednews

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παράνομη η εξαήμερη εργασία - Απόφαση-βόμβα Αρείου Πάγου για τα εργασιακά

Ακυρη χαρακτηρίζει ο Αρειος Πάγος τη συμφωνία εργοδότη- εργαζόμενου για εργασία και το Σάββατο, εφόσον πρόκειται για επιχείρηση που εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία,

Δελτίο τυπου ΑΔΕΔΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινή σύσκεψη της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.με τους Προέδρους των Οργανώσεων - Μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, στα γραφεία της. Κατά  τη διάρκεια της σύσκεψηςεκτιμήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην υλοποίηση του σχεδιασμούΚυβέρνησης και Τρόικας για δραματικήσυρρίκνωση Υπηρεσιών του Δημοσίου, μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεωνιδίως στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις που αφορούν στην πραγματοποίησητης μνημονιακής συμφωνίας για άμεσες και εν ψυχρώ απολύσεις 15.000

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ περί κατάργησης γραφείων ΕΚΟ ΟΑΕΔ


  Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι τα Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων (ΕΚΟ) του ΟΑΕΔ καταργούνται!!! Θεωρούμε ότι πρόκειται περί κάποιας εσφαλμένης πληροφόρησης ή ότι σε κάποιο τεχνικό λάθος οφείλεται η μη αποτύπωσή τους στο προτεινόμενο νέο Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ, γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός θα προχωρούσε σε μια τόσο ανάλγητη κίνηση.  Αν ο εξορθολογισμός του δημοσίου, η αναδιάρθρωση των δομών του, ο εκσυγχρονισμός του ή όπως αλλιώς επιθυμεί ο καθένας να ονομάσει την εφαρμογή της πολιτικής της αυστηρής λιτότητας, στοχοποιήσει τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για την απόλυτη «κατρακύλα» του κοινωνικού κράτους και των δομών πρόνοιας.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η  κρισιμότητα της κατάστασης έχει επισημανθεί πολλές φορές μέχρι τώρα. Η εργασιακή επισφάλεια, οι χαμηλές αμοιβές που πλέον δεν επιτρέπουν σε κανέναν αξιοπρεπή διαβίωση, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η χωρίς προοπτική πολιτική που ακολουθείται δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού!
263 συνάδελφοι μας από τον Οργανισμό βγαίνουν άμεσα σε διαθεσιμότητα…
Οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους χωρίς καθαριότητα και φαγητό, αφού επέλεξαν να χτυπήσουν τα πιο αθώα θύματα, τα παιδιά!!!