oaednews

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΟΑΕΔ: Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης για 2.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Το Πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης στους επιβλέποντες φορείς, για εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων, από τους αποκλεισμένους, μπορούν να υποβληθούν από τις 22 Ιουλίου, στις 10:00, έως τις 26 Ιουλίου στις 12:00, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
http://www.oaed.gr/-/programma-koinophelous-charaktera-se-17-demous-epiblepontes-phoreis-thylakes-ypseles-anergias-symperilambanomenes-tes-katartises-ton-symmetechonton-gi


Μια εξαιρετική κριτική του Διονύση Μαρίνου για το βιβλίο του Συναδέλφου Νίκου Γύφτουλα "Κήπος της Γης Θνητής"

Αιφνίδιες ταυτίσεις. Πώς από ένα βιβλίο καταλήγεις να σκέφτεσαι για το Τάγμα των Τραπιστών Μοναχών. Για όσους δεν γνωρίζουν: κάποιοι τους ονομάζουν και Λευκούς Μοναχούς και όχι μόνο για τα άμφια λευκού χρώματος που φέρουν. Θα τους βρει κανείς στην Ισπανία, στο Βέλγιο και σε άλλα σημεία της Ευρώπης και έλκουν την καταγωγή τους από τον μακρινό δέκατο έκτο αιώνα και δημιουργήθηκαν ως παρακλάδι, κατόπιν απόσχισης, των Σιστερσιανών Μοναχών. Αυτοί λοιπόν οι λευκοντυμένοι μοναχοί δεν προσπαθούν να πείσουν κανέναν να δεχθεί το δόγμα τους ή να τους ακολουθήσει στον μονήρη και μοναστικό τους βίο. Στην πραγματικότητα, η ευγλωττία τους αγγίζει τα όρια της αφωνίας. Δεν μιλούν καθόλου, η ομιλία τους παράγεται διά της απουσίας. Η νοηματοδότηση της ύπαρξής τους καθίσταται υπαρκτή μέσω της αλαλίας. Είναι κάτι σαν κιβώτια φωνής που ποτέ δεν ανοίγουν. Το ότι δεν ανοίγουν δεν σημαίνει ότι η φωνή τους δεν υπάρχει. Ίσως υπάρχει περισσότερο από τους άλλους που διαθέτουν πλέρια ικανότητα λόγου.
«Ο κήπος της γης θνητής» του Νίκου Γύφτουλα, σελ. 64, Εκδόσεις Poema