oaednews

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων

Ξεκίνησε σήμερα, στις 14:00,  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων και των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016-2017.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας σχετικά με αποτελέσματα-Αποφάσεις από Πανελλαδική Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                                                                         Αρ. Πρωτ. 255 / 7 -11 - 2016
                                                                                             Προς τις Ενώσεις –μέλη μας
                                                                                   Προς όλες τις Υπηρεσίες
 

Θέμα: Σχετικά με αποτελέσματα και αποφάσεις από Πανελλαδική Συνδιάσκεψη πρωτοβάθμιων Σωματείων


Την Παρασκευή, 4/11/2016, πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μεταξύ των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τις επτά Ενώσεις – Μέλη της Ομοσπονδίας μας. Επίσης, η Διοικήτρια του Οργανισμού κ. Μαρία Καραμεσίνη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, παρευρέθηκε στη Συνδιάσκεψη και ενημέρωσε το σώμα για μια σειρά θεμάτων που της ετέθησαν. 
Αναλυτικότερα:

Οργανόγραμμα ΟΑΕΔ


Η Διοικήτρια ανέφερε ότι είναι προς ολοκλήρωση η πρώτη φάση της διαβούλευσης καθώς και  ότι, μέχρι στιγμής, έχει κάνει δεκτό μέρος των αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Όπως ανακοίνωσε, παραμένει το EURES στη Διεύθυνση Συντονισμού. Επίσης, δεν περιλαμβάνεται, τελικά, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Συμβουλευτικής και Συντονισμού, αφού καλύπτεται, όπως είχαμε τονίσει, από το Τμήμα Ψηφιακών Υπηρεσιών  της Διεύθυνσης Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε ερώτησή μας για το αν παραμένουν στο Οργανόγραμμα ως άτυπες δομές οι ΒΝΣ του Οργανισμού, η Διοικήτρια απάντησε ότι  διερευνάται και συζητείται σε σχέση και με τον Κανονισμό λειτουργία τους. Επισημάναμε, για μία ακόμη φορά, ότι το θεωρούμε αδιανόητο για ένα σύγχρονο Οργανόγραμμα και ότι θα εξακολουθήσουμε να διεκδικούμε την ένταξή τους στο Οργανόγραμμα ως Τμήματα.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ιδιωτικού τομέα στο ΔΗΜΟΣΙΟ ζητούν οι δανειστές!

Απολύσεις “ιδιωτικού τομέα” στο Δημόσιο επιθυμούν οι δανειστές, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr. Ζητούν, δηλαδή, πλήρη ομοιομορφία…!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζητούν ακόμη, αν ένας Δημόσιος Υπάλληλος υποπέσει σε πράξη διαφθοράς, η απόλυση να είναι άμεση.
Ειδική αναφορά κάνουν και στην “ανικανότητα” του υπαλλήλου… Μάλιστα, η πρόταση είναι, «αν υπάρχουν τρεις αρνητικές αξιολογήσεις, ο υπάλληλος να παραμένει δια βίου στάσιμος»!