oaednews

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Έκλεισε ο ΟΑΕΔ Τρικάλων λόγω κορωνοιού

 Κλειστές πόρτες βρήκαν το πρωί της Πέμπτης όσοι επισκέφτηκαν τον ΟΑΕΔ στα Τρίκαλα, καθώς τα γραφεία έκλεισαν μετά από θετικό κρούσμα Covid-19.

Φορέας του ιού, σύμφωνα με το TV10.gr, φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο υπαλλήλου και ο Οργανισμός έκλεισε για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση.


zougla.gr

Ανακοίνωση για απαράδκτες τακτικές του Δήμου Κηφισιάς

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 

Τηλ. 2109924316-2109989647

FAX. 2109924316

www.oyoaed.gr

e-mail: omosp.ypal@oaed.gr

                                                                          Αρ. Πρωτ. 432 / 17-9-2020  

Προς Δήμαρχο Κηφισιάς 

Κοιν: 1. Διοικητή ΟΑΕΔ

        2. ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να προχωρήσει στις προσλήψεις  μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, απαιτεί από τους ανέργους να διενεργήσουν τεστ covid 19  με δικά τους έξοδα!!!!

Στήριξη του συλλαλητηρίου ΔΟΕ – ΟΛΜΕ Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30, στα Προπύλαια

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, στηρίζει το νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30, στα Προπύλαια και καλεί τους εργαζόμενους του Δημοσίου στο Λεκανοπεδίου να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή.

Αιτήματα:

ΚΕΑΟ: «Καλπάζει» το χρέος στην Κοινωνική Ασφάλιση – «Έσπασε το φράγμα» των 37 δισ. ευρώ!


asfalistiko.gr  Πάνω από 37 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η έκθεση προόδου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), δείχνει ότι το ανωτέρω διάστημα καταγράφηκε, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, αύξηση χρέους κατά 687.261.533 ευρώ.

Βέβαια, το β’ τρίμηνο του έτους, ήταν η περίοδος που περιείχε και το lockdown λόγω κορονοϊού, γεγονός που σαφώς και επέδρασε στη διαδικασία εισπράξεων από το ΚΕΑΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ανωτέρω διάστημα, δεν εστάλησαν Ατομικές Ειδοποιήσεις στους οφειλέτες…Πάντως, ακόμα και έτσι παραμένουν τα βασικά στοιχεία της έκθεσης, που δεν είναι άλλα από την υπερ-συσσώρευση χρέους (πάνω από 8 δισ. ευρώ) στους μεγαλο-οφειλέτες και στην παραδοχή ότι το συντριπτικό ποσοστό του χρέους, δημιουργήθηκε πριν από το 2009, δηλαδή πριν από την τελευταία οικονομική κρίση!

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία της έκθεσης του ΚΕΑΟ, δείχνουν ότι:Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους εντάχθηκαν στο ΚΕΑΟ 72.201 οφειλέτες με χρέη 895.030.976 ευρώ.

Κινδυνεύουν 200.000 θέσεις εργασίας!

 Ορατός είναι ο κίνδυνος να χαθούν έως 200.000 θέσεων εργασίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης! Η ΓΣΕΕ διαπιστώνει επίσης να αναπτύσσεται και το φαινόμενο της «κρυφής ανεργίας», αφού είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι, που έχουν υποστεί δραματική περικοπή αποδοχών (έως 50%), δεν απασχολούνται, αλλά δεν λογίζονται και ως άνεργοι!

Η Συνομοσπονδία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις παρεμβάσεις στα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «ουρές μνημονιακών μέτρων». Αυτά είναι:Αύξηση στις ώρες υπερωριακής απασχόλησης (σήμερα είναι 150 στις υπηρεσίες και στο εμπόριο, ενώ περιορίζονται στις 30 στη βιομηχανία).