oaednews

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Άνεργοι δικαιούχοι επιταγής επανένταξης δεν κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας (τροπολογία)

O χρόνος συμμετοχής όσων ανέργων έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα voucher, εξαιρείται από τον υπολογισμό του ανώτατου ορίου των 400 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας κατά την τελευταία τετραετία. Οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας, δεν θα κινδυνεύουν στο εξής να χάσουν το δικαίωμα στη λήψη επιδόματος ανεργίας.

Καραμεσίνη στην aftodioikisi.gr:

Tα προγράμματα του ΟΑΕΔ που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε πρόκειται να δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα παρουσιάζει σε συνέντευξή της στην aftodioikisi.gr, η Διοικητής του Οργανισμού κ. Μαρία Καραμεσίνη. Όπως τονίζει “βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και το πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω, βρίσκονται κοντά στο στάδιο της έναρξης τα δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους νέους 18-24 και 25-29 ετών που προκηρύχθηκαν τον Αύγουστο, ενώ έκλεισαν και οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους της χώρας”

Η κατάρρευση των μισθών στην Ελλάδα -Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι με αμοιβές 100-400 ευρώ μεικτά

Οι αριθμοί της απασχόλησης στην Ελλάδα δείχνουν την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία για την ανεργία και τους φτωχούς εργαζόμενους στην Ελλάδα των μνημονιακών χρόνων που συμπεριέλαβε η ΓΣΕΕ στην προσφυγή της ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, χθες στο Στρασβούργο για τις εκτεταμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη από το 2010 έως και σήμερα. Σύμφωνα με αυτά συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά.
Τι δείχνουν τα στοιχεία: