oaednews

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αύξηση των δαπανών για το επίδομα ανεργίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.



O αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Μιλώντας στο ρ/σ Real ανέφεε πως στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια για το συγκεκριμένο επίδομα:

ΑΛΛΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ


Νέα μείωση της ανεργίας στην Αυστραλία στο 4,9%

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο τμήμα της υφηλίου, η αγορά εργασίας της Αυστραλίας ενισχύεται, με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα να δείχνουν ότι η ανεργία στη χώρα μειώθηκε κάτω από το 5% το Μάρτιο.

Ζωή και δουλειά με...δόσεις


Οι δραματικές προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας το 2012 σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο σκηνικό των εργασιακών σχέσεων δείχνουν πως τα χειρότερα μάλλον δεν έχουν περάσει ακόμα.

Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο δημόσιο



   Ένα ακόμη πεδίο διαφθοράς, συναλλαγής, αναξιοκρατίας και πολιτικών παρεμβάσεων στο δημόσιο, θα προσπαθήσει να περιορίσει δραστικά η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων στις μετατάξεις και μετακινήσεις των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς το ΑΣΕΠ θα αναλάβει τον απόλυτο έλεγχο, γι΄ αυτές, όπως ακριβώς γίνεται και με τις προσλήψεις και τις επιλογές προϊσταμένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ Α΄ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), παραμένοντας συνεπές στις δεσμεύσεις του για τη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων, όπως αυτά αποτυπώνονται στην αγορά εργασίας, γνωστοποιεί τους συγκριτικούς πίνακες των μηνιαίων στοιχείων του. (....)
 Συγκεκριμένα, τα στοιχεία (...) καταδεικνύουν ότι το 2011 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010. Επίσης, από τα στοιχεία του ίδιου πίνακα διαπιστώνεται ότι το 2011 υπάρχει κατά 45,08% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ μειωμένο κατά 11,65% είναι και το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης. Αντίθετα, έχει αυξηθεί κατά 21,82% η εκ περιτροπής απασχόληση. Αξιολογώντας τα δεδομένα, όπως αυτά παρουσιάζονται στον πίνακα, διαφαίνεται ότι το 2011 οι «ελαστικές» μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης σε αντίθεση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 που εκπροσωπούσαν το 46,2% . Τέλος, η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 είναι αυξημένες κατά 199,15% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 1.121,45% για την εκ περιτροπής απασχόληση, κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 2.725% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.
(...)

Ημερομηνία: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011