oaednews

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Προσλήψεις προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων στο Δημόσιο

Μετά τις Προκηρύξεις πρόσληψης συμβασιούχων από Δήμους και Περιφέρειες [πατήστε ΕΔΩ], Φορείς του στενού και ευρύτερου Δημοσίου ζητούν προσωπικό ορισμένου χρόνου προς κάλυψη αναγκών τους ή εκτέλεσης έργων. [Επισυνάπτονται οι Προκηρύξεις]
Συγκεκριμένα
  • ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για μία (1) θέση εξωτερικού συνεργάτη, διάρκειας έως είκοσι (20) μήνες.

Δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα 100 ένσημα οι εργαζόμενοι

«Η επιδημία του κορονοϊού εκτός  των άλλων επιπτώσεων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι ο εργαζόμενος που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί με βάση τα ένσημα που έχει συγκεντρώσει θα πρέπει απαραίτητα να έχει και τουλάχιστον 100 ένσημα το χρόνο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια ανεξάρτητα από το συνολικό αριθμό ενσήμων που έχει συγκεντρώσει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε η σύνταξη θα δοθεί όταν ο εργαζόμενος συμπληρώσει την ηλικία των 67 ετών.

Εντός του μήνα το νέο Εξοικονομώ κατοίκον: Επιδότηση ακόμα για «έξυπνες» συσκευές

Όπως είπε πρόκειται για ένα μοντέρνο και αρκετά πιο φιλικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής αναβάθμισης 60.000 κατοικιών ετησίως. προϋπολογισμού περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030. Ο κ. Θωμάς εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αυτό θα ανακοινωθεί εντός του μήνα.
«Για την επίτευξη των στόχων της εθνικής ενεργειακής μιας στρατηγικής προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κατοικιών ετησίως και υλοποίηση περίπου 8 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Πρόβλημα με τα ξενοδοχεία, η έκκληση Βρούτση στους ξενοδόχους

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Μπορεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η συμμετοχή των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων είναι μικρότερη από την προβλεπόμενη. Η έκκληση Βρούτση στους ξενοδόχους.