oaednews

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστήρια επιστολή από την ομάδα των 19 νέων Συμβούλων ΣΑΕΠ του ΟΑΕΔ


11/02/2016                                       

Αξιότιμη κα  Διοικήτρια,                  
Με την παρούσα επιστολή, η ομάδα των 19 Συμβούλων του Οργανισμού που συμμετείχαμε στο «Πρόγραμμα Κατάρτισης – Εξειδίκευσης Εργασιακών Συμβούλων στη Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης» και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε δίνοντάς μας την ευκαιρία να εισπράξουμε τις πολύτιμες αυτές γνώσεις.
Έχοντας υλοποιήσει ο κάθε Σύμβουλος από εμάς 2-4 ομάδες ΣΑΕΠ, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και τα συναισθήματά μας.

Η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων σε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., αναφορικά με τη μισθοδοσία τους. Τα στοιχεία μισθοδοσίας τους σε μηνιαία βάση θα μπορούν να βλέπουν όλοι οι μισθοδοτούμενοι μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), όπως παραδίδονται από τους κατά τόπους εκκαθαριστές. 

Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα

Οροφή στις συντάξεις στα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, η οποία αντιπροτείνει φορολογική αφαίμαξη ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο, στον κοινό αγώνα ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, ενάντια στις περιπτώσεις μετακινήσεων εκπαιδευτικών, που έχουν ως γνώμονα τη λογιστική αντίληψη για την εκπαίδευση και απαιτεί να καλυφθούν τα κενά, που υφίστανται ακόμη και 5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με μόνιμους διορισμούς.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζοντας την κινητοποίηση που οργανώνεται από τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:30, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στους δρόμους και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης της χώρας

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης όλης της χώρας, σε μία μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, στις 29/02/2016. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 8:00 το πρωί στο κτίριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στην Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, στην Αθήνα, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα επιδώσουν γραπτή διαμαρτυρία για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης να κλείσει το Έργο στις 29/2/2016 και να απολύσει περίπου 450 διοικητικά στελέχη και χιλιάδες εκπαιδευτές, που απασχολούνται σήμερα στα Κ.Δ.Β.Μ. όλης της χώρας.