oaednews

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

«Κολλητοί» οι καλεσμένοι στο πάρτι των «χρυσών» vouchers

Συγκοινωνούντα δοχεία φαίνεται να είναι οι επτά πλατφόρμες της περιβόητης τηλεκατάρτισης επιστημόνων που θα μοιραστούν τα 36 εκατ. ευρώ ● Μέσα σε μόλις μισή μέρα, με ταχυδακτυλουργικά τρικ, εγκρίθηκαν μονομιάς 100.000 σελίδες εκπαιδευτικού υλικού που οδήγησε στην τελική επιλογή τους με πλήρη αδιαφάνεια! ● Ποιες είναι οι εταιρείες και ποιοι ιδιοκτήτες εξ αυτών έχουν στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη.

ΟΑΕΔ: Την Πέμπτη 23 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα στο http://www.oaed.gr για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα των 400 ευρώ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 3 Μαΐου.

To επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους του ΟΑΕΔ, ενώ η διαδικασία πληρωμής θα γίνει σε δύο φάσεις: όσοι μπουν από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου και συμπληρώσουν ή επιβεβαιώσουν ή τροποποιήσουν τα στοιχεία τους θα ξεκινήσουν να πληρώνονται άμεσα, όσοι δεν μπουν να επιβεβαιώσουν γιατί ο ΟΑΕΔ έχει όλα τους τα στοιχεία θα πληρωθούν μετά τις 3 Μαΐου.

24ωρη απεργίας στην υπηρεσία ασύλου

Στήριξη 24ωρης απεργίας στην υπηρεσία ασύλου
στις 23 Απριλίου 2020

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την 24ωρη προειδοποιητική απεργία των μελών του Σωματείου Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου (Σ.Ε.Σ.Υ.Α.) την Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου πανελλαδικά, με αιτήματα:

Νέα παράταση της άδειας ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα - Μέχρι τις 10 Μαΐου

Σύμφωνα με πληροφορίες του  θα υπάρξει παράταση της άδειας ειδικού σκοπού που λήγει στις 24 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου.

Η λήψη της άδειας ειδικού σκοπού συνιστά δικαίωμα του εργαζόμενου να το αιτηθεί στον εργοδότη και εκείνος οφείλει να την εγκρίνει, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λήψη της.
Δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού είναι οι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς παιδιών εφόσον τα παιδιά:είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,