oaednews

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το Διαδίκτυο Διάδηλώνει

Σε μια διαδικτυακή κινητοποίηση που παρόμοιά της μάλλον δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, με τη μια ιστοσελίδα να διαδέχεται την άλλη, με πανομοιότυπο περιεχόμενο στο Facebook, δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κάποιων που πήραν την πρωτοβουλία για την διαμαρτυρία με τίτλο «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

Παρότι ο διαδικτυακός τόπος του γκρουπ «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» κάποια στιγμή «έπεσε», προφανώς από την υπερβολική επισκεψιμότητα, σε αντικατάστασή του έσπευσαν αμέσως πολλά άλλα γκρουπ. Ηδη, ωστόσο, οι οργανωτές της πρωτοβουλίας, είχαν προλάβει να δώσουν το στίγμα τους, γράφοντας ότι επιθυμία τους είναι να δηλώσουν οι μετέχοντες με ειρηνικό τρόπο την αγανάκτησή τους ΄κατά της κρίσης και κατά «όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο».

«Αν θέλετε φασαρίες, να κάτσετε σπίτι σας...»

Ανεργία, το καύσιμο της «αγανάκτησης»


Οπως κι αν ονομάζονται, οι νέοι της Ευρώπης, δείχνουν δειλά - δειλά να παίρνουν το λόγο και να προχωρούν στη δράση. Κινητήριος δύναμη της αγανάκτησης είναι η νεανική ανεργία, που στην Ισπανία φτάνει το 45%.

Στραγγαλίζει την αγορά και εκτοξεύει την ανεργία η αύξηση του ΦΠΑ, λέει η ΓΣΕΒΕΕ



Χαριστική βολή στην αγορά θα αποτελέσει η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, ανεξαρτήτως της τελικής μορφής που θα λάβει το μέτρο, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).