oaednews

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ?

Καταρχάς, οι ημέρες απουσίας κατά τη διάρκεια της άδειας άνευ αποδοχών
δε συμψηφίζονται με τις ημέρες της ετήσιας άδειας που ο εργαζόμενος, επιστρέφοντας στην εργασία του, δικαιούται να λάβει.Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δέχεται ότι η χορήγησή της άδειας άνευ αποδοχών κατά τον Α.Ν.539/45 δε στερεί στον εργαζόμενο το δικαίωμα να ζητήσει την ετήσια άδεια του μετ’ αποδοχών, προκειμένου να δοθεί σ’ αυτόν η δυνατότητα να αναπαυθεί με αυξημένα οικονομικά μέσα προς αναπλήρωση των αναλωθεισών στην εργασία του σωματικών ή πνευματικών του δυνάμεων. Αντίθετα, σύμφωνα με δικαστηριακή νομολογία, αυτός που επανέρχεται από την άδεια άνευ αποδοχών, δε δικαιούται και κανονικής άδειας κατά τον Α.Ν.539/45, καθόσον με την χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών έχει εκπληρωθεί ο σκοπός του παραπάνω νόμου.

ΟΑΕΔ: Τα οριστικά αποτελέσματα για 1.135 θέσεις στην υγεία

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης ανέργων για να καλύψουν 1.135 θέσεις εργασίας, στο δημόσιο τομέα της υγείας. Η ανάρτηση των ωφελούμενων στο πρόγραμμα έγινε νωρίτερα στο site του Οργανισμού (www.oaed.gr). Παράλληλα, αναρτήθηκε ξεχωριστά και ο Πίνακας με όσους αποκλείστηκαν από το Πρόγραμμα αυτό. Προτεραιότητα στους ωφελούμενους είχαν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Στον Οριστικό Πίνακα οι ωφελούμενοι, άνω των 18 ετών, θα εργαστούν για ένα έτος στους Φορείς Υποδοχής, με όρους πλήρους απασχόλησης και ασφάλισης.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για πλήρωση θέσεων Γενικών Διευθυντών στο ΥΨΗΠΤΕ

νωστοποιείται από το ΑΣΕΠ ότι, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4369/27-2-2016 (ΦΕΚ 33 Α΄), αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ η Προκήρυξη για την πλήρωση οριζόντιας θέσης ευθύνης επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής,

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 335 θέσεις στον ΟΑΕΔ

Από το ΑΣΕΠ γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 15Κ/2017 (ΦΕΚ 34/20-10-2017, τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριακοσίων τριάντα πέντε (335) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το οργανωμένο σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής για διάχυση  ρατσιστικού δηλητηρίου με αφορμή την παραχώρηση από τον Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου (144ο Δημοτικό Σχολείο), τις Κυριακές, για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας. Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλει να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στον φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο.

Τροποποίηση του άρθρου 7 του Ν.4440/2016 για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Κυρία Υπουργέ,
Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του Νόμου 4440/2016 για την κινητικότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων -και πέρα από τις διαφωνίες που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει εκφράσει για αυτόν-, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την τροποποίηση του σχετικού Νόμου και συγκεκριμένα του άρθρου 7, που αναφέρεται στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, για κάλυψη θέσης με μετάταξη ή απόσπαση από την υπηρεσία υποδοχής.