oaednews

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Ο Ριζοσπάστης για τον προυπολογισμό του ΟΑΕΔ για το 2013

Πρόκληση για το πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης, αποτελεί ο νέος προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2013 που προβλέπει νέα μείωση των κονδυλίων για τα επιδόματα ανεργίας. Την ίδια στιγμή, οι επιχειρηματίες απολαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από τις εισφορές των εργαζομένων, για να απασχολούν τζάμπα εργάτες μέσα από τα διάφορα προγράμματα.

Όλες οι αργίες του 2013! -Αρκετά τα τριήμερα!

 argiesτα τριήμερα...δεν είναι και λίγα!

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ακόμα και τα Χριστούγεννα έπεφταν σαββατοκύριακο, το 2013 προμηνύεται μια καλή χρονιά για... τους έλληνες σε αυτό τον τομέα...

Σε πλήρη ισχύ το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Το 2013 έφερε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πιο αυστηρό καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας που είχε ποτε, καθώς από σήμερα τα περισσότερα κράτη-μέλη καλούνται να εφαρμόσουν τους νέους σκληρούς και αυτόματους κανόνες που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Θεσμοθετείται η καταβολή επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους - ελεύθερους επαγγελματίες

ΤΗΝ Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, υπό τον αρμόδιο υπουργό Ιωάννη Βρούτση, για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και το κλείσιμο περισσότερων από 70.000 επιχειρήσεων, αναμένεται  να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που αδυνατούν να επιβιώσουν, καθώς δεν έχουν κανένα εισόδημα, αλλά ούτε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Τι αλλάζει σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις το 2013

Μια νέα πραγματικότητα στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις περιμένει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας το 2013, καθώς οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα.