oaednews

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τα δέκα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων που παραβιάζονται

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».

Επιστάτες κοινωφελούς εργασίας αντί σχολικούς φύλακες!!!!

Προσλήψεις επιστατών στα σχολεία
Είδηση προέκυψε από το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Ρεκόρ ανεργίας μέχρι το... 2017

Τη μακροπρόθεσμη φύση του προβλήματος της ανεργίας στην Ισπανία και την Ελλάδα, όπου η ανεργία αναμένεται να παραμείνει πάνω από 25%, ακόμη και μέχρι το 2017, επιβεβαιώνει έκθεση της Ernst & Young Eurozone Forecast (EEF) Winter 2013.

Ανεργία ή κουκλοθέατρο

Συχνά πυκνά διαβάζουμε ιστορίες ανθρώπων που παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, σε μια κοινωνία που μαστίζετε από ανεργία κυρίως μεταξύ των νέων, εκείνοι καταφέρνουν όχι μονό να επιβιώσουν αλλά να πετύχουν και να γίνουν παράδειγμα για τους γύρω τους! Σε αυτή την κατηγορία υπάγεται και ο άνθρωπος του όποιου την ιστορία θέλω να σας διηγηθώ! Ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους κάνοντας το πιο απλό πράγμα, ακολουθώντας το όνειρο του! Θα ήθελα να σας συστήσω τον Γιώργο! Ο Γιώργος είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης.

Με Υπεύθυνη Δήλωση οι άνεργοι του 2013 στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Με Υπεύθυνη Δήλωση και με αντίστοιχη εξέταση από τις Ειδικές Επιτροπές των Δήμων θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι είναι άνεργοι το 2013, να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο «πρωινό ant1».

Έκλεισε το "δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας" - Σε "διαθεσιμότητα" 9.700 ιατροί του ΕΟΠΥΥ!

9.700 ιατροί του ΕΟΠΥΥ υπερκάλυψαν το "δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας"


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,

 το οποίο ενέκρινε το σχέδιο του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την αναδιάρθρωση 

του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), πράγμα που σημαίνει πως, 

9.700 ιατροί - 8.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και 1.200 σε Περιφερειακά Νοσοκομεία - 

μπαίνουν στο "δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας", αφού ο ΕΟΠΥΥ, από πάροχος υπηρεσιών

 Υγείας - σύμφωνα με το σχέδιο - μετατρέπεται σε "αγοραστή" υπηρεσιών ακόμη και από 

φορείς Υγείας του ιδιωτικού τομέα.

Η πρόβλεψη του Βρούτση για την ανεργία



Την πρόβλεψη ότι η μείωση της ανεργίας θα ξεκινήσει από το τέλος του 2014, έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η οποία θα έρθει ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών αλλαγών και της αύξησης της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Έπιασε ταβάνι η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτ. Μακεδονία

   Σταθερά κοντά στο 30% από τις αρχές του 2013  


Το φράγμα του 30% ξεπέρασε ξανά η ανεργία σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Σεπτέμβριο και που φέρουν τις δύο Περιφέρειες στην δεύτερη θέση πίσω από την Κεντρική Μακεδονία και Θράκη που έχουν ποσοστό ανεργίας 30,4%.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από αντιπροσωπεία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και Απεργών του ΕΚΠΑ, ενάντια στην προωθούμενη δίωξη απεργών του ΕΚΠΑ από την Αστυνομία και την Εισαγγελική Αρχή.

ΟΑΕΔ: δύο νέα προγράμματα στις αρχές του 2014

Δύο νέα προγράμματα θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τις πρώτες ημέρες του 2014 και θα αφορούν 12.000 εγγεγραμένους ανέργους .Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά ανέργους ηλικίας από 30 ετών εως και 66 ετών και το δεύτερο θα αφορά νέους ανέργους έως 35 ετών που θα λάβουν επιδότηση εως 10.000 ευρώ για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση.