oaednews

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η ζωή με 510,95 ευρώ τον μήνα

Μια μοναδική ανάλυση των μηνιαίων εξόδων ενός νέου που αμοίβεται με 510, 95 ευρώ το μήνα και εμμέσως του τρόπου ζωής και των συμβιβασμών που κάνουν οι πολίτες στην Αθήνα της κρίσης, κάνει η Lifo.

Σοκ με σκάνδαλο υπνωτισμού κλονίζει το κατάστημα Πλαίσιο!!!! Θα τρελαθουμε..


Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαρτίου, 2013
plaisio-jYzxyYSZ
Στο δρόμο για τη φυλακή βρίσκονται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ Α.Ε, Γεώργιος Γεράρδος, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Γεράρδος και το εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιος Λιάσκας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια -και ισόβια με επιπλέον 9 χρόνια κάθειρξη ο τελευταίος- από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υποσυνείδητης κατήχησης, παράνομης κράτησης και πλύσης εγκεφάλου, που απασχολούσε το τελευταίο διάστημα τη δικαιοσύνη.

Απολύθηκαν δύο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

 

Απολύθηκαν δύο επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι
 
Σε απόλυση δύο υπαλλήλων (και την επιβολή μικρότερων ποινών σε άλλους επτά) του υποκαταστήματος Ηρακλείου του ΙΚΑ, προχώρησε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, για τη φερόμενη εμπλοκή τους σε δύο υποθέσεις, που χαρακτηρίζονται ως σκάνδαλα

ΕΕ: Κίνδυνος για μία «χαμένη γενιά» από την υψηλή ανεργία

 

Το ρεκόρ της ανεργίας μεταξύ των νέων σε χώρες της Ευρώπης απειλεί να δημιουργήσει μία «χαμένη γενιά» και να προκαλέσει μεγάλους κοινωνικούς κινδύνους, προειδοποίησε σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τους τομείς της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ.Με την οικονομική κρίση, όπως και την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των νέων αυξήθηκαν σημαντικά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

ΕΕ: Κίνδυνος για μία «χαμένη γενιά» από την υψηλή ανεργία

«Πράσινο φως» από την τρόικα για τη ρύθμιση των δανείων

 
Την αναγκαιότητα του μέτρου της διευκόλυνσης των ενήμερων οφειλετών επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της “Η OnLine”, η τρόικα στο κείμενο του νέου μνημονίου με την Ελλάδα το οποίο και συντάσσει. Κατά τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο πρωτοποριακό παγκοσμίως καθώς αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες.

Περικόπτει 7.500 θέσεις εργασίας η Renault

 
Οι εργαζόμενοι στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault συμφώνησαν να αποδεχθούν την περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας και την αύξηση των εργάσιμων ωρών με αντάλλαγμα την υπόσχεση της διεύθυνσής της ότι δεν θα κλείσουν εργοστάσια στη Γαλλία.

Κίνηση ακραίας απόγνωσης

 

ΤΥΝΗΣΙΑ Η αυτοπυρπόληση ενός 27χρονου, ο οποίος δεν έβρισκε δουλειά, έφερε στην επιφάνεια τα οξυμένα οικονομικά και δημοκρατικά προβλήματα της χώρας που ξεκίνησε την «αραβική άνοιξη»




«Είμαι ένας νέος που πουλάει τσιγάρα, θύμα της ανεργίας. Ο Θεός είναι μεγάλος!»… Αυτά τα λόγια απόγνωσης κραύγασε ο 27χρονος άνδρας, πριν αυτοπυρποληθεί έξω

Το Δημόσιο βγάζει τα καβούρια από τις τσέπες του

 

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βάζει το «μαχαίρι στον λαιμό» στα κράτη-μέλη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, και τα υποχρεώνει να πληρώνουν τα χρέη για αγαθά και υπηρεσίες εντός 30 ημερών


Στο χείλος του γκρεμού 170.000 επιχειρήσεις

 

Στην ανεργία κινδυνεύουν να βγουν 195.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ. Η μείωση της κατανάλωσης και τα αυξημένα τιμολόγια κατακρημνίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 

51

Όσοι πρόλαβαν, δήλωσαν - Έληξε η προθεσμία για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Έληξε σήμερα, η προθεσμία των 20 ημερών, για την υποβολή αιτήσεων από τους 1.891 διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

«Πυροσβεστικό» πρόγραμμα από ΟΑΕΔ

Το δρόμο για την πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους ανέργων που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε... ένα εργαζόμενο «ανοίγει» σχέδιο του ΟΑΕΔ που υπέβαλε ο διοικητής του Οργανισμού Ηλ. Κικίλιας στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση. Το σχέδιο -που δημοσιεύει η «Η»- εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την αντιμετώπιση της καλπάζουσας, λόγω της ύφεσης, ανεργίας και προβλέπει τη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων δήμους για χρονικό διάστημα πέντε μηνών με αμοιβή 490 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών και «κάλυψη» των εισφορών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ


Όλοι Μαζί στο Συλλαλητήριο, σήμερα Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στις 3.00 μμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Συνάδελφοι,
Η μεθοδευμένη και συντονισμένη επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων  και της κοινωνίας  ολόκληρης  συνεχίζεται!.