oaednews

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η αηδία που νιώθω

Μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ένα ερώτημα που έθεσα στην Άνγκελα Μέρκελ ήταν "ποια δικά της λάθη αναγνωρίζει στην πολιτική που μέχρι σήμερα έχει επιβληθεί στην Ελλάδα". Την ίδια ερώτηση είχα απευθύνει πριν ένα εξάμηνο περίπου και στην Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον. Και οι δύο απέδειξαν ότι για να είσαι πολιτικός και να διαχειρίζεσαι τις τύχες ολόκληρων λαών και το αύριο ολόκληρων γενεών, δεν χρειάζεται πολλές ικανότητες. Για την ακρίβεια χρειάζεται μία, την οποία και οι δύο κυρίες κατέχουν πολύ καλά και ξέρουν με δεξιότητα να χειρίζονται: να μιλούν για όλα τα υπόλοιπα εκτός από την αλήθεια. Και ποτέ να μην δίνουν απαντήσεις επί της ουσίας.

Έρχεται: «Τρως και πίνεις δωρεάν αν δεν σου δώσουν απόδειξη»

Σε ισχύ τίθεται σύμφωνα με την iefimerida από την ερχόμενη βδομάδα η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν την απόδειξη παροχής υπηρεσίας και εμπορεύματος, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό.

Ένα ακόμα θύμα της κρίσης

Αναγνώστρια του enikos.gr που δουλεύει ως καθαρίστρια στη ΔΟΥ Λαυρίου,καταγγέλλει ότι έλαβε την ειδοποίηση πως δεν θα πληρωθεί τα δεδουλευμένα του τελευταίου διμήνου αλλά και ότι δεν

"Μισθούς χωρίς σκουλαρίκια και χαϊμαλιά" ζητά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ

Μισθούς χωρίς σκουλαρίκια και χαϊμαλιά" ζητά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι οι μισθοι πρέπει να προσαρμοστούν στη σημερινή πραγματικότητα.

Βαρουφάκης: Δεν είναι τα τελευταία μέτρα

Αναζητούν επίορκους και κοπανατζήδες για να ξεκινήσουν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο

Η απαίτηση της Τρόικα ήταν να αποχωρήσουν άμεσα από το Δημόσιο 15.000 υπάλληλοι, ωστόσο οι αριθμοί δεν έβγαιναν, καθώς πέραν των υπαλλήλων που θα έβγαιναν στη σύνταξη και ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τους 10.000 έπρεπε να βρεθούν και άλλοι. Οι πρώτοι στην επιλογή ήταν οι επίορκοι και όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια.

Κραυγή αγωνίας απο έναν άνεργο

«Είμαι άνεργος πάνω από ένα χρόνο. Ήμουν 8 χρόνια δάσκαλος ζωγραφικής στη δημόσια εκπαίδευση και υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία», αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr περιγράφοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τα 20 μέτρα - σοκ που φέρνει το νέο Μνημόνιο

Στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου Μνημονίου περιλαμβάνονται τα εξής...

Ταμείο κατα τις φτώχειας

Την ίδρυση Ταμείου κατά της φτώχειας, με κεφάλαια ύψους 2,5 δισ ευρώ έως το 2020, πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του σχεδίου προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.

Τριακόσιες απολύσεις στην Εκκλησία λόγω κρίσης!!

Τους 300 υπαλλήλους της ενδέχεται να απολύσει η Εκκλησία μέσα στους επόμενους δύο μήνες καθώς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν θα υπάρχουν λεφτά για την πληρωμή τους.

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Ο.Σ.Α - 2012


H Ελλάδα σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τεράστια, μάλλον μοναδική ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, και διαρκώς διογκούμενη πρόκληση, η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Πρέπει να έχει τη βούληση και να βρει τον τρόπο για να προβεί σε βαθιές μεταρρυθμίσεις αλλά και να γεφυρώσει τη διαδικασία λήψης έκτακτων μέτρων με την εφαρμογή μακροχρόνιων μεταρρυθμίσεων. Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις ενδεχομένως φαίνονται λιγότερο σε σύγκριση με το πρόγραμμα ανάκαμψης των δημόσιων οικονομικών, είναι όμως απολύτως αναγκαίες. Παρά την ολοένα αυξανόμενη κοινωνική και πολιτική δυσαρέσκεια, το μέλλον της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της κυβέρνησης να συνδυάσει βραχυπρόθεσμα μέτρα λιτότητας με ένα μακροπρόθεσμα όραμα για την ανάκαμψη της ανάπτυξης και την βελτίωση της ευημερίας του πληθυσμού, στη βάση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ευρείας κλίμακας.