oaednews

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διευκρίνιση του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Διευκρίνιση σχετικά με την εγκύκλιο που αναφέρει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πριν και μετά το 2015, απέστειλε το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις στις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) μετά τις τροποποιήσεις που εισήγαγε ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, σχετικά με μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων (4337/2015).

Κουρουμπλής: Θα ηλεκτρονικοποιηθεί άμεσα η μεταφορά των πληροφοριών μεταξύ Δημοσίων Υπηρεσιών

Υπό την  παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργού και Υφυπουργού κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Μπαλάφα, αντιστοίχως, συγκλήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των υπηρεσιών μηχανοργάνωσης των εμπλεκομένων Υπουργείων, με θέμα τη διαλειτουργικότητα (διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων) τόσο του Υπουργείου Εσωτερικών με τα άλλα Υπουργεία, όσο και των εν λόγω Υπουργείων με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους.

Επιδοτήσεις έως 40.000 ευρώ σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή – Ανοίγει νέο πρόγραμμα – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά και σύντομα έρχεται νέα χρηματοδοτική «ένεση» με στόχο την ανάπτυξη της νεανικής αγροτικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η παροχή πριμ έως 40.000 ευρώ σε 16.000 νέους. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Ζητούνται Ταχυδρόμοι στην Κρήτη. Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνουν ότι θα προσλάβουν προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επτά (7) άτομων , πέντε (5) ΔΕ Διανομέων και δύο (2) ΔΕ ΕΣΩΤ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, πλήρους απασχόλησης

ΑΣΕΠ: 690 θέσεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 5Κ/2015 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότηταςεξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').

Έγκριση Υπερωριών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Αρ. Πρωτ. 184 / 29 -10 – 2015
Προς την Διοικήτρια ΟΑΕΔ
κ. Καραμεσίνη Μαρία

Θέμα: «Έγκριση υπερωριών έτους 2016»
Κύρια Διοικήτρια,
Παρακαλούμε με την επίβλεψή σας να κινηθούν έγκαιρα οι διαδικασίες έγκρισης των υπερωριών του έτους 2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20, παρ. 3α του Ν. 4024/2011, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού.

Προγράμματα για 400.000 θέσεις εργασίας θα φέρει ειδική χρηματοδότηση

Έως 400.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ζήτηση σε υπηρεσίες και προϊόντα, επιφέροντας αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ κατά 2,1% σε έναν μόλις χρόνο, πιστεύει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, ότι μπορεί να δημιουργηθούν από μια ενδεχόμενη ειδική χρηματοδότηση της Ελλάδας, που καταγράφει υψηλή ανεργία.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με η γερμανίδα ευρωβουλευτή του κόμματος των Πρασίνων, Terry Reintke, αναφέρθηκε το ζήτημα της σύστασης ενός ευρωπαϊκού ταμείου ανεργίας, όπως πρόσφατα  πρότεινε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Carlo Padoan.

Και στους άνδρες το εξάμηνο επίδομα ανατροφής τέκνου του ΟΑΕΔ

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή προβλέπει την επέκταση της εξάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου και στους άνδρες και χορήγησή της διαζευκτικά στον έναν εκ των δύο γονέων. Η άδεια είναι μετ” αποδοχών, καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ και διαμορφώνεται στα 586 ευρώ το μήνα συν τις ασφαλιστικές εισφορές. Χορηγείται μετά την τετράμηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και είναι ανεξάρτητη από το μειωμένο ωράριο ανατροφής τέκνου.

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη ρύθμιση βρίσκεται σε συμφωνία με τις διατάξεις των Οδηγιών 2006/54/ΕΚ, 2010/41/ΕΕ και 2010/18/ΕΕ, όπως έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική έννομη τάξη ενώ ταυτόχρονα επικαιροποιεί την ισχύουσα νομοθεσία στο πνεύμα της νομολογίας του ΔΕΕ τροποποιώντας ρυθμίσεις που έχουν απαρχαιωθεί και αντανακλούν στερεοτυπικές αντυλήψεις για την ανατροφή των παιδιών και την οικογένεια οι οποίες έχουν επισημανθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι παραβιάζουν την αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία και απασχόληση.