Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Από τους 53.160 εργαζομένους θα απολυθούν περισσότεροι από 10.000.


H "δαμόκλειος σπάθη" της ανεργίας κρέμεται πάνω από τα κεφάλια 53.160 τραπεζοϋπαλλήλων εν όψει της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank που θα σημάνει την απόλυση περίπου 10.000 εξ αυτών. Την ίδια ημέρα κατά την οποία η ελληνική κοινή γνώμη επληροφορείτο με δέος την εκτίναξη της ανεργίας σε νέα επίπεδα ρεκόρ, που επισήμως αγγίζουν το 27%

Και επίσημα πήραμε την πρωτιά στην ανεργία


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Οκτώβριο το ποσοστό έφτασε το 26,8%, με τη δεύτερη πλέον Ισπανία στο 26,6%Πλέον -και βέβαια προς δόξα των εθνικών μας σωτήρων- είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη σε ποσοστό ανεργίας, αφού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή η ανεργία τον προηγούμενο Οκτώβριο άγγιξε το 26,8%, που «γκρεμίζει» την Ισπανία από την κορυφή του σχετικού δείκτη (κατέγραψε 26,6% τον περασμένο Νοέμβριο)!

Πώς την κατάρτιση την βάφτισαν… απασχόλησηΑπό τα 20 προγράμματα που παρουσιάστηκαν για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα ωφεληθεί μόνο το 6,82% των ανέργων, δηλαδή 91.770 νέοι
Με έναν αχταρμά παλιών και νέων προγραμμάτων, που αποσκοπούν στην επικοινωνιακή τους προβολή, οι υπουργοί Εργασίας Ι. Βρούτσης, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, παρουσίασαν τα προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας.

Χαριστική βολή για τα εργασιακά δικαιώματα


Τη «χαριστική βολή» στα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της επικείμενης κατάργησης υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε πολλές περιοχές της χώρας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας την περίπτωση του Τμήματος της Λιβαδειάς, που ελέγχει τη βιομηχανική μονάδα «Αλουμίνιον Α.Ε.» του Ομίλου Μυτιληναίου.