oaednews

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Όταν οι συνάδελφοι έχουν έμπνευση: Ο κήπος της Γης θνητής - Νίκος Γύφτουλας

Ευχάριστη έκπληξη από το ΚΠΑ -Καλιθέας, ο καλός συνάδελφος Νίκος Γύφτουλας μας παρουσιάζει το βιβλίο του " Ο κήπος της Γης θνητής"

Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του συναδέλφου (ΚΠΑ Καλλιθέας) Νίκου Γύφτουλα, με τίτλο Ο κήπος της Γης θνητής.

Ζωώδες, σαν σπλάχνο ωμό, εύθραυστα ανάγωγο, μακριά από "μέτρα ασφαλείας" και δοκιμασμένη γραφή με "πισινή", συμβολικά αλληγορικό, επιθετικό, αστικά παρανοϊκό, ευαίσθητο, υπερρεαλιστικά γκροτέσκο και παραδοξολογικό, ερμηνευτικά αμφίσημο, ψυχικά υπερβατικό, "τόπος σύγκλισης" ποιητικής και πεζής γραφής, "Ο Κήπος της Γης Θνητής", μέλι και παγίδα μαζί, παλεύει το ένστικτο της ύπαρξης με τρόπο ονειροπόλο και συνάμα ευφάνταστα λυρικό. Τα αφηγήματα αυτά συνιστούν κομμάτι της "ψυχικής ύλης του Νότου", της ημέτερης ειδικής φωτεινής διάνοιας, της αίσθησης του ζειν και της γραφής που αποπνέει... 

Σχέδιο Νόμου «Δαπάνες Μετακινούμενων εντός & εκτός επικράτειας»

Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας καλεί όλους τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00, ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Ιρλανδία: Αύξηση σε μισθούς για κάλυψη των απωλειών της κρίσης

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας συμφώνησε με τα συνδικάτα να αποκαταστήσει μέρος των περικοπών που είχαν επιβληθεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω της οικονομικής κρίσης.