oaednews

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση Ο.Υ. ΟΑΕΔ

Αρ. Πρωτ. 107 / 17-7–2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Αναστολή δόσεων προσωπικών δανείων συναδέλφων για ακόμη ένα έτος»
Συνάδελφοι,
          Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Ομοσπονδία μας από πέρυσι που έληξε η ισχύς της 4695/431 Υπουργικής Απόφασης η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1136/10-4-2012, προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες -αίτημα προς το Διοικητή του Οργανισμού, παράσταση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας (Υπουργός και Γενική Γραμματέας)- για την αναστολή των προσωπικών δανείων που έχουν λάβει οι υπάλληλοι του Οργανισμού για ένα επιπλέον έτος. Το αίτημα αυτό είχε γίνει αποδεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στην συνεδρίαση του στις 23 Ιουλίου 2013 (απόφαση ΔΣ ΟΑΕΔ 1907) και εκκρεμούσε η έκδοση της Υπουργικής Απόφασης.

Ανακοίνωση από «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 16/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 02


Συνάδελφοι και Συναδέλφισες,
Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην μεγαλύτερη νίκη ενάντια στην επιχειρούμενη διασύνδεση της διαθεσιμότητας με την διαδικασία αξιολόγησης. Μετά την κατάρριψη της αγωγής του Δημοσίου, που κήρυξε την απεργία παράνομη μόνο τυπικά και μη εκτελεστή προσωρινά, η απεργία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται κανονικά και καλύπτει τελείως νομότυπα όσους και όσες απέχουν από την προσχηματική αξιολόγηση.
Τα ποσοστά συμμετοχής στην αποχή – απεργία από την αξιολόγηση, αγγίζουν σε πολλές υπηρεσίες το απόλυτο 100% και αυτό οδήγησε την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην έκδοση μιας «απαράδεκτης πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και νομικά εγκυκλίου», όπως εύστοχα την χαρακτηρίζει η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.
Είναι φανερή η αμηχανία και ο πανικός του Υπουργείου Δ.Μ.Η.Δ. που θέτοντας νέα παράταση για την υποβολή της αξιολόγησης ως τις 29/07/14, εκβιάζει ανοιχτά τους λίγους υπαλλήλους που ακόμα δεν έχουν καταθέσει τα φύλλα αξιολόγησης στα Σωματεία τους.

Συνεργασία ΟΑΕΔ - ιδιωτών : Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα "Συμμαχία για την Εργασία"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 16/07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Συμμαχία για την Εργασία», έθεσαν σε εφαρμογή από κοινού ο ΟΑΕΔ και οι εταιρείες  ManpowerGroup, η ΜΕΝΟΝ Network και η ΜΚΟ Praksis. Κατ’ ουσίαν πρόκειται τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινό στόχο την ένταξη νέων ανέργων απόφοιτων σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.