oaednews

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

600 εκατομμύρια ευρώ για 300.000 άνεργους νέους στη Γαλλία

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους τουλάχιστον έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων θα ωφελήσει 300.000 νέους στη Γαλλία και το ποσό του προγράμματος που θα διατεθεί είναι 600 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 



                                                                                             ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
 

                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Αθήνα, 28/6/2013

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων
για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση


Ξεκινά στις 1-7-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ατόμων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση».

ΠΕΥ ΟΑΕΔ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου  πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, την Παρασκευή 21 Ιουνίου.  Στη συνάντηση κυριάρχησε η συζήτηση για την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΕΔ ως δημόσιου φορέα απασχόλησης, ως φορέα που μπορεί και πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εποχή της κρίσης.  Η υλοποίηση των προγραμμάτων από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Οργανισμού και όχι από αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δομές, που ελαχιστοποιούν το όφελος για τους ανέργους και το μεγεθύνουν  υπέρ συγκεκριμένων  ιδιωτικών φορέων, τέθηκε ως βασικό αίτημα του Σωματείου.

Τον Σεπτέμβριο το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας

Θερμό καλοκαίρι αναμένεται να περάσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς ο νέος υπουργός Κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου εργάζονται εντατικά προκειμένου να παρουσιάσουν έναν αξιόπιστο σχεδιασμό στην τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσουν παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για την υλοποίηση της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Θα επιχειρήσουμε να εξασφαλίσουμε εκείνη τη χρονική άνεση ώστε οι όποιες αλλαγές να γίνουν με αξιοκρατικά κριτήρια, δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Νόμος - εξπρές. Εκτός Δημοσίου 6.000 συμβασιούχοι

Λύνεται ο γόρδιος δεσμός των μονιμοποιήσεων που ταλαιπωρεί το Δημόσιο μέσω προσωρινών δικαστικών διαταγών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει νομοσχέδιο στη Βουλή.

Κοινωνικός τουρισμός 2013 - ΟΑΕΔ: Τι παρέχεται

Από 1 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ για το έτος 2013 2014 που υλοποιεί για πρώτη φορά φέτος ο οργανισμός (το πρόγραμμα υλοποιούσε η Εργατική Εστία) .Συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα ξεκινήσουν να διατίθενται από 1 Σεπτεμβρίου 2013 και θα αφορούν 100 χιλιάδες δικαιούχους.Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 2014 δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί .

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2013"- Ανακαλύψτε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κερδίστε

Κάθε νικητής θα κερδίσει δωροεπιταγή €1.000 για φωτογραφικό εξοπλισμό και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δύο ημέρες τον Οκτώβριo.