oaednews

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Απόφαση του Αρείου Πάγου - σταθμός για το επίδομα των 176 €

Απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης με αρ. 548/2011, που κατέθεσε η Διοίκηση του Δήμου Νεάπολης - Συκεών στον Άρειο Πάγο, κατά της υπ’ αρ. 1670/2011 απόφασης του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, για την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ (επίδομα κινήτρου απόδοσης), στους δικαιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους ΙΔΑΧ, σύμφωνα με αποκλειστική ενημέρωση του epoli.gr από το Γ.Γ. του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλη Ιορδανίδη.

Απεργία: 24ωρη από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 17 Μαΐου

Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και άλλων κοινωνικών φορέων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της 7ης Απριλίου 2017 -για εξάντληση όλων των δυνατοτήτων, προκειμένου η 24ωρη απεργία που αποφάσισε να είναι Γενική- συμμετείχε, με αντιπροσωπεία της, σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και άλλων κοινωνικών φορέων, με στόχο την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας ενόψει των άδικων και σκληρών μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η Κυβέρνηση.

Κομισιόν: «Πρωταθλητισμός» σε ανεργία, κοινωνικές ανισότητες και φτώχεια στην Ελλάδα

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται η κοινωνική και προνοιακή κατάσταση στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια επιβολής μνημονιακών πολιτικών, με την έκθεση της Κομισιόν για το 2015 να τοποθετεί τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις, μόλις επάνω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία στην Ευρώπη των 28, βαθύτερο το χάσμα εισοδηματικών ανισοτήτων.

Στάση εργασίας Σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου στο Εθνικό Θέατρο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην είσοδο του γκαράζ

Tο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη  27  Απριλίου  2017 ώρες 12:00 έως 16:00 (πρωινή βάρδια)  και από ώρες 19:00 έως 23:00 (βραδινή βάρδια).
Για την επίλυση των παρακάτω ζητημάτων:
Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Την έναρξη διαβούλευσης σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας.
Τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για θέματα υγείας και ασφάλειας.

Δεν θα υποβάλλουν δηλώσεις Φ.Π.Α. οι αγρότες που προτίθενται να επιλέξουν την επαναφορά τους στο ειδικό καθεστώς

Σε συνέχεια των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων του ν. 4467/2017 για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ αγροτών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, επιδιώκοντας να διευκολύνει τους φορολογούμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρέχει τις ακόλουθες διευκρινίσεις:
Όσοι αγρότες εντάχθηκαν από την 1η Ιανουαρίου υποχρεωτικά στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της υπέρβασης του ορίου των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ από επιδοτήσεις, λόγω συνυπολογισμού στο όριο αυτό και των ποσών επιδοτήσεων, που εισπράχθηκαν εντός του έτους 2016 και αφορούν σε παλαιότερα φορολογικά έτη, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επαναφορά της αγροτικής τους εκμετάλλευσης στο ειδικό καθεστώς των αγροτών.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ σχετικά με παράληψη της Διοίκησης

Πέμπτη, 27/4/2017
Α.Π.132
                                                                                                   
 Μετά την τελευταία «κρίση» του Οργανισμού, τη μίνι επιστράτευση και την παροχή εργασίας πολλών υπαλλήλων πέρα και πάνω από το προβλεπόμενο ωράριό τους, πράγμα εξάλλου που πολλοί υπάλληλοι πράττουν εθελοντικά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η Διοίκηση ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που συμμετείχαν σε αυτή την έκτακτη ανάγκη. Έκτακτη ανάγκη που τείνει  βέβαια να γίνει μόνιμη από κακούς σχεδιασμούς της Διοίκησης, θέμα για το οποίο έχουμε αναφερθεί πολλάκις.

Στο ευχαριστήριο της Διοίκησης παρατηρήσαμε μια επιλεκτική στάση, μια τσιγκούνικη διαχείριση, μια   άνευ λόγου «παράλειψη»(;)... Στο ευχαριστήριο η Διοίκηση παρέβλεψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, που αποδεδειγμένα και καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου δίνουν τη δική τους μάχη.