oaednews

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

De Minimis-ΓΚΑΚ-Ε.Μ.Ε.-Ε.Κ.Κ.Α.-Φ.Υ. - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

15/12/2022


De Minimis-ΓΚΑΚ-Ε.Μ.Ε.-Ε.Κ.Κ.Α.-Φ.Υ.-Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά….


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

εδώ και λίγες μέρες είμαστε μάρτυρες, και εντός ολίγου πρωταγωνιστές, μιας κατάστασης πρωτόγνωρης και εξοργιστικής. Καλούμαστε να αξιολογήσουμε Προγράμματα χωρίς να έχει προηγηθεί εκπαίδευση, χωρίς να μας έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να διαβάσουμε με ησυχία και συγκέντρωση τις Δημόσιες Προσκλήσεις, χωρίς να μπορούμε να ρωτήσουμε κάποιον για τις απορίες και τις ασάφειες, διότι “θα έρθουν διευκρινιστικές οδηγίες”, φυσικά κατόπιν εορτής (και δεν εννοούμε ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε την Πρωτοχρονιά). Ο Οργανισμός έγινε Υπηρεσία και κάποιοι θεωρούν ότι οι υπάλληλοί του θα γίνουν υπηρέτες! Γιατί έτσι αισθανόμαστε ότι μας αντιμετωπίζουν. Όπως είναι φυσικό τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι ατελείωτα, όλοι φεύγουμε από την δουλειά εξαντλημένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά και δίχως να έχουμε εκπληρώσει το καθήκον για το οποίο βρισκόμαστε στη δημόσια θέση μας: να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη υπαλλήλους πλήρως ενημερωμένους και ήρεμους. Η παραπάνω κατάσταση, ασφαλώς, δεν αφορά μόνο στους υπαλλήλους της Απασχόλησης, αλλά και σε εκείνους της Ασφάλισης, της Πρώτης Γραμμής και της Υποστήριξης, που επιβαρύνονται συνεχώς με την επεξεργασία αιτήσεων όμορων ή και πολύ απομακρυσμένων ΚΠΑ.

Δεν ζητάμε τίποτα άλλο παρά το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

  • να μην αντιμετωπιζόμαστε σαν στρατιωτάκια που θυσιάζονται στο στρατηγικό σχέδιο του Βασιλιά ή των Αξιωματικών του·

Διευκολυντική στάση εργασίας για σήμερα 15/12

 ΑΠΟΦΑΣΗ

του 38ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Για στήριξη της 24ωρης Απεργίας ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ
στις 15/12/2022

 

Το 38ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ομόφωνη απόφασή του, στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ) που γίνεται την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, καθώς και το συλλαλητήριο που θα γίνει στα Προπύλαια την ίδια μέρα, ώρα 12.00 και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Οικονομικών, με αιτήματα τη στήριξη της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εργαζομένων του Δημοσίου (που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο) στην κινητοποίηση, κηρύσσει στάση εργασίας από τις 11.30πμ έως τη λήξη του ωραρίου.