oaednews

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΥ ΟΑΕΔ:Ανακοίνωση-καταδίκη χειροδικίας σε συνάδελφο


 Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο  την επίθεση και χειροδικία πολίτη σε βάρος του συναδέλφου- προϊσταμένου του ΚΠΑ2 Κερατσινίου σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Οι επιθέσεις (λεκτικές και σωματικές) συναλλασσομένων πολιτών σε βάρος εργαζομένων στον Οργανισμό είναι όλο και πιο συχνές.

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΜΕΤΡΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  2 . 16-01-2017
email: eyoaedke@oaed.gr
                                                                                Προς   Όλες τις Υπηρεσίες
                                                                      Μέλη μας
                                                                                                                                                                            
Συνάδελφοι

Με έκπληξη διαβάσαμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ στην συνεδρίαση του στις 13. 12. 2016 κατά την οποία το ΔΣ αποφάσισε την λήψη απόφασης και την υποβολή γνώμης προς το Υπουργείο Εργασίας για έκδοση Υ.Α. με την οποία καθορίζονται μέτρα ελέγχου της ανεργίας δικαιωμάτων υποχρεώσεων καθώς και επιβαλλόμενων κυρώσεων των μη επιδοτούμενων ανέργων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις.
Σε μια εποχή με υπερβολικά υψηλή ανεργία, με αυξανόμενους τους δείκτες στους μακροχρόνια ανέργους, με ουσιαστικό αποκλεισμό από την αγορά εργασίας  ηλικιακών ομάδων, όπως στους άνω των 50 ετών, με αυξημένα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας  στις ηλικιακές ομάδες έως 29 ετών, με πλέον ελαστικές μορφές απασχόλησης σαν διέξοδο για τους «τυχερούς» από την μακροχρόνια ανεργία, ο Οργανισμός που υπηρετούμαι έρχεται να τιμωρήσει όσους αποδεδειγμένα λέει, δεν αναζητούν εργασία.