oaednews

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Με μισθούς της περασμένης 4ετίας αμείβονται οι Ελληνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


Με μισθούς προ τετραετίας αμείβονται πια οι Έλληνες εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι σε όλη την Ε.Ε.
Eric John Ernest Hobsbawm
 9/7/1917 - 1/10/2012

Iστορικός, διανοούμενος, συγγραφέας

«Το τεστ για μια προοδευτική πολιτική δεν είναι ιδιωτικό αλλά δημόσιο, δεν είναι το να αυξήσεις το εισόδημα και την κατανάλωση για τους πολίτες αλλά το να διευρύνεις τις ευκαιρίες για όλους μέσα από τη συλλογική δράση. Βέβαια αυτό σημαίνει, πρέπει να σημαίνει, δημόσια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται αναδιανομή ιδιωτικού πλούτου.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ 500 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ 18,2% & ΤΖΙΡΟ 34 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Αύξησαν την κερδοφορία τους κατά 18,2% προσεγγίζοντας το 1,6 δισ. ευρώ.
Αυξημένα κατά 18,2% εμφανίζονται τα συνολικά καθαρά κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας κατά το 2011.

Με διπλάσιο ρυθμό αυξάνεται η ανεργία στην Ελλάδα - Θλιβερή πρωτιά και στους νέους


ΑΠ' Ο,ΤΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ

Με διπλάσιο ρυθμό αυξάνεται η ανεργία στην Ελλάδα - Θλιβερή πρωτιά και στους νέους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημιοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 7,2% από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012 (από 17,2% στο 24,4%), ενώ στην Κύπρο την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 3,7% (από 8% σε 11,7%), στην Πορτογαλία κατά 3,2% (από 12,7% σε 15,9%) και στην Ισπανία κατά 3,1% (από 22% σε 25,1%).

Στηρίζει οικονομία και απασχόληση η κινητή τηλεφωνία


«Αιμοδότη» της εθνικής οικονομίας εξακολουθεί να αποτελεί ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ο οποίος παρά τη βαθιά ύφεση συνεχίζει να «ρίχνει» σε επενδύσεις το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων του από τις υπηρεσίες και τα κέρδη EBITDA.

Ο Δήμος Ευρώτα στο «Δίκτυο για την απασχόληση στην Αν. Πελοπόννησο»

 Ο Δήμος Ευρώτα αποτελεί εταίρο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο για την απασχόληση στην Ανατολική Πελοπόννησο», η οποία συστάθηκε για την υλοποίηση του έργου «Πράσινη οικονομία, κοινωνική συνοχή και απασχόληση», στο πλαίσιο δράσης ΤοπΕΚΟ (τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες). 

Όλοι βλέπουν κοινωνική αναταραχή... Εκτός απο εμάς!

Κίνδυνο να βρεθεί η χώρα μας αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή «βλέπει» σε άρθρο της η εφημερίδα «New York Times».

Μανιτάκης Στουρνάρας για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, στο οποίο επιμένει η τρόικα, υπήρξε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Στα υπόγεια του ΟΑΕΔ συνεδρίασε η .....τρόικα!!!

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών συνδικαλιστικών οργάνων, των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ και στους καταργηθέντες Οργανισμούς  Εστίας και  Κατοικίας, συνεδρίασαν σήμερα στην αίθουσα που βρίσκεται στο υπόγειο του κτηρίου της διοίκησης  του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο!

Απασχόληση από κοινωνικό συνεταιρισμό


Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ίδρυσε ο Δήμος

Θέμα ημερών αποτελεί η προκήρυξη του Δήμου Ιλίου για 35 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου "Δημοτικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης", στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού"/ΕΣΠΑ 2007-2013 "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο Στήριξης.

Παγκόσμια Τράπεζα:Προτεραιότητα όλων η απασχόληση

Τουλάχιστον 600 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα πρέπει να δημιουργηθούν διεθνώς την περίοδο 2005 - 2020 ώστε να αποτραπούν κοινωνικές αναταραχές. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τελευταίας έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας World Development Report, όπου αναφέρεται ότι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης θα πρέπει να είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο

Η Ελλάδα «τριπλή» πρωταθλήτρια σε ανεργία νέων, παιδική φτώχεια, μείωση εισοδήματος

ΤΡΕΙΣ θλιβερές πρωτιές της Ελλάδας επισημαίνονται στην τριμηνιαία επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τομέα της απασχόλησης και τις κοινωνικές επιπτώσεις στην ΕΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα: 1) μεγαλύτερη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, 2) υψηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας, 3) υψηλότερη ανεργία, μαζί με την Ισπανία, των νέων. Υπάρχει και μια άλλη πρωτιά της χώρας, που διαφέρει από τις άλλες: Οι Έλληνες και οι Αυστριακοί κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό ωρών εργασίας που πραγματοποιήθηκαν από εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Καταργήσεις φορέων και νέες μείωσεις αποδοχών μέσα στο 2013

Την άμεση κατάργηση ή συγχώνευση περίπου 196 φορέων του Δημοσίου -ενώ ήδη εξετάζεται η σκοπιμότητα λειτουργίας άλλων 200 φορέων- προβλέπει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των περικοπών των δαπανών.

womenassociations.gr: Κοντά στην γυναίκα, κοντά στην παράδοση

Θα τα πούμε «στα δικαστήρια»;

Κι αν χάσω τα λεφτά μου; Με τη σκέψη αυτή πολύς κόσμος διστάζει να παραγγείλει ηλεκτρονικά ένα προϊόν, ή να κάνει ηλεκτρονικά μια προπληρωμένη κράτηση σε ξενοδοχείο. Φυσικά υπάρχει πάντα η δικαστική διέξοδος, αλλά μια τέτοια προοπτική είναι «διέξοδος»;