oaednews

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 6/4/2022

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     

                                                           Αρ. Πρωτ. 541 / 6-4-2022

Θέμα: Απεργία Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

        Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 6/4/2022 διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή με μισθούς και συντάξεις που θα διασφαλίζουν ζωή με αξιοπρέπεια, εργασία με δικαιώματα. Η κρίση χρέους, τα μνημόνια, η πανδημία, ο πόλεμος, έχουν συνέπειες μόνο για τους εργαζόμενους, μόνο για την κοινωνία. Οι απανταχού ολιγάρχες  συνεχίζουν να πλουτίζουν, συνεχίζουν να συσσωρεύουν πλούτο, τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Είναι φανερό πως οι τεράστιες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και το ασταμάτητο ράλι ανόδου των τιμών, εξανεμίζει τους μισθούς και τις συντάξεις πριν καταβληθούν.

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση – κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΑΕΔ

 Κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «δουλειές ξανά» ασκεί με σχετική ανακοίνωση του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου την κυβέρνησης για τον ΟΑΕΔ την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο «δουλειές ξανά» δίνει τη χαριστική βολή στον Οργανισμό. Έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων νόμων που εξέτρεψαν τον Οργανισμό από τον ρόλο και την αποστολή του.

Τσίπρας με εργαζόμενους ΟΑΕΔ: Η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους

 «Η κυβέρνηση τιμωρεί εργαζόμενους κι ανέργους. Αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, τώρα ρίχνει την ευθύνη της ανεργίας στους ανέργους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες επιλογές» τόσο κατά των εργαζομένων όσο και κατά των ανέργων, με αφορμή συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

«Αφού διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις με το νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος στην ουσία καταργεί το οκτάωρο κι απελευθερώνει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τώρα έρχεται να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που ρίχνει την ευθύνη στον άνεργο για την ανεργία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατά την εισήγησή του στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, κάνοντας λόγο για «ιδεοληπτική εμμονή με νεοφιλελεύθερες επιλογές που δεν έχουν περπατήσει ούτε καν σε συνθήκες κανονικότητας, ανάπτυξης και ευημερίας».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η χώρα χρειάζεται έναν πραγματικά ισχυρό ΟΑΕΔ

 Η χώρα χρειάζεται έναν πραγματικά ισχυρό ΟΑΕΔ: αυτό υπογράμμισαν ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Μουλκιώτης και ο διευθυντής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, στη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου για τον Οργανισμό.