oaednews

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΑΔΕΔΥ για τους αγρότες

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους μικρομεσαίους αγρότες, που βρίσκονται εδώ και μέρες στους δρόμους και τα μπλόκα του αγώνα για να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – μνημονίων – κεφαλαίου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό «κοινωνικό πόλεμο» σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, όλων των εργαζομένων του χωριού και της πόλης.

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ



Αρ. Πρωτ.14 -13/02/2017

Θέμα : Βανδαλισμοί και καταστροφές σε κτίρια περιουσίας του ΟΑΕΔ
Συνάδελφοι/σες
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε θέματα διαχείρισης της περιουσίας του Οργανισμού αλλά και αξιοποίησης του υλικού που μας έχουν αφήσει οι καταργηθέντες Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Θεωρούμε, και έτσι, είναι την περιουσία αυτών των Οργανισμών περιουσία όλων των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και της κοινωνίας που υπηρετούμε γενικότερα.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις κατά του μέλους του (και Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου μελών Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ) Γιάννη Κουρμούλη και κατά πρώην μελών του ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ ΑΠΘ.
Οι δίκες στις 28 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου 2017, αφορούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου την άνοιξη του 2012, κινητοποιήσεις που έγιναν με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ.

Έξω οι φασίστες από τα σωματεία

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» επιδιώκει να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες, ώστε να νομιμοποιηθεί ως παράταξη του σωματείου.  Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που γνωριζόμαστε μεταξύ μας – ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από την ιδρυτική της ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, κομπορρημονούν ότι ιδρύουν «την πρώτη εθνικιστική συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων … στη μεταπολιτευτική ιστορία της αυτοδιοίκησης».
Πάγια θέση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος είναι ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ. Άλλωστε, στους βασικούς σκοπούς και στόχους των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι και η πάλη ενάντια στον φασισμό, τους νεοναζί, τους δολοφόνους εργατών ντόπιων και ξένων.

Δημόσιο: Τι ισχύει για έξοδο στη σύνταξη [Οι ημερομηνίες - "κλειδιά"

Σύνταξη με όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 57,5 "κλειδώνουν" οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία μισθωτών με 33 έως 37 χρόνια ασφάλισης είτε σε ένα φορέα είτε με διαδοχική σε Ταμεία μισθωτών, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών.
Για να "πιάσουν" τις ηλικίες αυτές θα πρέπει να έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1993 και ανά Ταμείο να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης είτε μέχρι το 2012, αν προέρχονται από ΙΚΑ, είτε και μετά το 2012, αν προέρχονται από το Δημόσιο και Ταμεία ΔΕΚΟ, Tραπεζών, Τύπου.
Το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» του Ελεύθερου Τύπου δημοσιεύει σήμερα τον πλήρη οδηγό με όλα τα "κλειδιά" που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι για σύνταξη με 33 έως 37 έτη, αλλά και με τις παγίδες που κρύβουν οι ασφαλιστικές διατάξεις.
ΔΗΜΟΣΙΟ
Για την έξοδο με 35 έως 37 έτη ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Εθνική Σύνταξη: ΟΛΑ όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε

Σύνταξη-«αντίδωρο», «ψίχουλα» για τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, με την χορήγηση της Εθνικής Σύνταξης, όπως θεσπίστηκε με τον ν. 4387/2016.
Η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο Πρόεδρος της Καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος παρουσιάζει όλη την αλήθεια για την «Εθνική Σύνταξη», με τα ακόλουθα παραδείγματα:
1. ΠΛΗΡΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΝΟ ΣΤΑ 67
α) Με 20 χρόνια ασφάλισης (ή 6.000 ΗΑ), σύνταξη 384 €!
β) Με 15 χρόνια ασφάλισης (ή 4.500 ΗΑ), σύνταξη 346 €!
Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης ορίζεται σε 384 ευρώ μηνιαίως και καταβάλλεται ακέραιο εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και επιπλέον 40 έτη διαμονής στην Ελλάδα.
Εξαιρούνται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, για τους οποίους δεν απαιτείται η προϋπόθεση της διαμονής στην χώρα, καθώς και οι συνταξιοδοτούμενοι με τις διατάξεις του ν. 612/1977 ή με βάση διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτές, για τους οποίους απαιτείται μόνο η 15ετής νόμιμη και μόνιμη διαμονή.

Συμπαράσταση στην κινητοποίηση της ΠΟΠΟΚΠ, Τετάρτη 15.02

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέντε χρόνια από το κλείσιμο
της Εργατικής εστίας και της Εργατικής κατοικίας
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΕΚ & ΟΕΕ
ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ, προς όφελος του ΣΕΒ και της μεγάλης εργοδοσίας (με την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών), πριν πέντε ακριβώς χρόνια αφάνισε από τον χάρτη τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., για λογαριασμό των ίδιων αφεντικών, αρνείται την επανασύσταση των δύο Οργανισμών παρότι αποτελούσε προεκλογική και μετεκλογική της δέσμευση. Επιχειρεί δε, την πλήρη υποβάθμιση και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων τους, που μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ, παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα και οι παροχές αφορούν, πλέον αποκλειστικά, σε εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων. Εισφορές, που παρακρατούνται αυθαίρετα με σκοπό τη λεηλασία τους, σύμφωνα και με σχετική διάταξη που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα (ν. 4445/16 – αρ. 61 – παρ. 1).

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την ανασύσταση των οργανισμών ΟΕΚ ΟΕΕ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΟΑΕΔ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 15-2-17
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΕΚ & ΟΕΕ
     Πέρασαν ακριβώς 5 χρόνια όταν σύμφωνα με το Μνημόνιο ΙΙ, που ψηφίστηκε το 2012 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ανάμεσα στα σφοδρά χτυπήματα σε κατακτήσεις και εργατικά δικαιώματα, τη συντριβή μισθών και συντάξεων καταργήθηκαν οι Οργανισμοί της Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
    Το κλείσιμο των Οργανισμών αυτών αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους, καθώς καταργήθηκαν και χάθηκαν μια σειρά παροχές και κυρίως το κατασκευαστικό έργο που ήταν το βασικότερο πρόγραμμα που μπορούσε να προσφέρει φθηνή και ποιοτική κατοικία στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες. Συγκεκριμένα καταργήθηκε η χορήγηση άτοκων δανείων από κεφάλαια του ΟΕΚ για πολύτεκνους και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, τα δάνεια αποπεράτωσης και επισκευής των κατοικιών που ήταν άτοκα και από κεφάλαια του ΟΕΚ, η επιδότηση ενοικίου. Επίσης, καταργήθηκαν αρκετές παροχές που έδινε ο Οργανισμός της Εργατικής Εστίας (δελτία θεάτρου, βιβλία, κοινωνικός τουρισμός κοκ). Οι δε βρεφονηπιακοί σταθμοί έκτοτε υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.